19 Eylül 2012 Çarşamba

Yoğurtlu Pazı Kavurması

 
 
Yoğurtlu Pazı benim en lezzetli kurtarıcı yemeğimdir, Özellikle kışın kavurur hazır bulundurmaya çalışırım ve bazen hazır kavrulmuş pazıyı gözleme yaparım bazen de böyle yoğurtlar yerim, çok hoşuma gider.
 
Aslında benim için başlı başına bir yemektir ancak bazen davet sofralarınızı tamamlayıcı bir ikramlık olarak da hazırlıyabilirsiniz.
 

Malzemeler:
  • 1 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pul biber, kekik
  • Sıvıyağ
Üzeri için:

*1 kase yoğurt        *3- 4 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber      *Sıvıyağ

Yapılışı:
 
Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda ( tercihen zeytinyağ ) sotelenir, soğanlar sararmaya başlayınca ayıklanıp yıkanarak birer santin kalınlığında doğranmış pazı yaprakları ( sap kısımları daha küçük doğranırsa daha iyiolur ) ilave edilerek ara sıra karıştırmak suretiyle kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur, pazılar suyunu çekip yumuşayınca tuz ve arzuya göre baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır.
 
Pazı kavurmamaız hafif ılıyınca üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağda yakılmış toz kırmızı biber gezdirilerek servise sunulur.
 
Ben ve eşim bunun yanında kuru ya da taze soğanı çok yakıştırırız varsa köy yufkası eşliğinde de mükemmel oluyor benden söylemesi :)

Afiyet Olsun.

 


 


5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor kavurman:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Muhteşemmmmm. Nasıl bir fotoğraf o, kokusu burnuma geldi. Bayılırım pazıya....

    YanıtlaSil
  3. Yarın akşam da ben deniyeceğim inşaallah güzel olur.saplarını önce kavurmak daha iyi sonuç verir sanırım.Deneyelim ve görelim

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))