29 Mayıs 2009 Cuma

İçli Köfte



Geleneksel yemeklerimiz hep zahmetlidir, emek ister saatlerce uğraşır, on dakikada siler süpürürsün :) İşte bu nefis lezzetlerimizden biri de İçli Köfte.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı dom. salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
İç malzemeleri :
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 6 -7 dal maydonoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • Kekik, pul biber
Yapılışı:
İlk olarak içimizi hazırlıyoruz. Tereyağında küçük doğranmış kuru soğan ve ardından da kıymamızı kavuruyor sonra ocaktan alarak ince kıyılmış maydonoz, iri kıyılmış ceviz içi ve diğer tüm baharatlarımızı ilave ederek karıştırıp soğutuyoruz ( tereyağın donmasını sağlıyoruz.)
Daha sonra ince bulgurumuza bir miktar sıcak su dökerek üzerini kapatıp yumuşayıp şişmesini sağlıyoruz. Bulgurlarımız yumuşayınca rendelenmiş kuru soğan, tuz ve kuru nanemizi ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz daha sonra yumurtalarımızı ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz arada kıvamını vermek için un ve irmiğimizi ilave edip bulgurumuzu ezerek hamur kıvamına getiriyoruz.
Hamurumuzdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda baş parmağımızın yardımıyla çevirerek inceltiyor minik bir çanak yapıyor ve içine donmuş ( katılaşmış ) kıymalı harcımızdan doldurarak ağzını iyice büzereek kapatıp avcumuzla çevirerek yumurta şaklini veriyoruz.
Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra içine bir adet limon tuzu atılmış tuzlu suda köftelerimizi haşlıyor ve süzüyoruz ardından da kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızartmak istemezseniz haşladıktan sonra üzerine tereyağda yakılmış biber gezdirerek de servise sunabiliriz.

Afiyet Olsun.



15 yorum:

  1. harika görünüyor.
    çok severim içli köfteyi

    YanıtlaSil
  2. hımmm super gorunuyor
    bızım buralarda yuvarlak yapılıyor bunlar antep cıvarında ıse sızın yaptıgınız sekılde
    haslama yada kızarma ıkısıde super oluyor ama zahmetlı bır yemek ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ellerine sağlık canım...
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
  4. CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM AMA ÇOK ZOR:(( GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. Tabakta bile görünüşü güzel
    yerken ne kadar nefistir canım
    ellerine sağlık güzelim..

    YanıtlaSil
  6. çok severim buketçiğim çoook.ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  7. lezzetinin sırrı zor olmasından geliyor galiba.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. SA.Ellerine sağlık içli köfte nefis lezzetlerden biridir severek yeriz haşlama üzerine tereyağı gezdiriliş olanı tercih ederiz ailece sevgiler A.E.O

    YanıtlaSil
  9. Gözümü karartıp bir gün de bu içli köfteyi yapacağım en sevdiğim şeylerden biridir
    Sen de nefis yapmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Bu hafta çiğ köfte haftası gibi oldu.Ellerine sağlık hayatım,keşke buradan almak mümkün olsaydı:))

    YanıtlaSil
  11. Ne zor bir yemek bu böyle :) Ben elimi uzatıp yiyiverdim şimdi. Hımmm nefis olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. aldıgıkadarun1 Haziran 2009 15:54

    ellerinize saglık sımdı olsada yesek oldum:D ayrıntılı anlatamınız cok seker olmus

    YanıtlaSil
  13. BUKET BENDE YEMESİNİ SEVENLEDENİM :))
    ÇOK ZAHMETLİ YA YAPMAKTAN SA YEMEYİ SEVENLERDENİM
    SENİNDE ELLERİ,NE SAGLIK KALDI İSE BANADA YOLLA TATLIMMM

    YanıtlaSil
  14. http.//belguzaranne.blogspot.com3 Haziran 2009 14:46

    merhaba bızde yuvarlak yapıyoruz öneli olan lezzetı elın esağlık canım

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))