LezzetHanemde hazır lavaşlarımız vardı. Bir kısmını dürüm, bir kısmını da gözleme olarak tüketince geriye kalanları da lahmacun yapayım dedim ve sonuç gerçekten muhteşemdi. Şimdiye kadar lahmacunun içini evde hazırlayıp pide fırınına gönderirdim ama artık o devir bitti. Canım ne zaman isterse kendi lahmacunumu kendim yapıyorum.
Malzemeler:
- 6 adet lavaş
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 5 -6 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydonoz
- sıvı yağ
- tuz
- 1 / 2 çay çaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik ve pul biber
Yapılışı:
İlk olarak içimizi hazırlıyoruz. Kıymamızı derin bir kaba alıp içine rende soğan, rende sarımsak, kıyılmış maydonoz, salçalarımızı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, ezme şeklinde doğranmış domates, tuz ve diğer baharatlarımızı ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra hazır lavaşlarımızın her iki yönünü de içine çok az su katılmış sıvı yağ ile yağladıktan sonra üstüne lahmacun içimizi her yerine gelecek şekilde döşüyoruz. Ardından önce 5 dak. teflon tavada altının kızarmasını sağlıyoruz sonra da fırının ızgara ayarını 180 der. getirip 5 dak. üstünün pişmesini sağlıyoruz.
Lahmacunumuz hazırdır. Yanında maydonoz ve limon ilavesi ile servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbunları gördükçe kalkıp yapasım geliyor:)
çok pratik bence. ellerine sağlık çok iştah açıcı:)
YanıtlaSilYaaa harikasın.Lavaştan yapmak hiç aklıma gelmemeşti.Çok pratik.Paşlaşımın için teşekkürler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Ben de eve yakın bir fırın keşfettim içini hazırlayıp orada yaptırmayı düşünüyorum. Ama evde de yapabileceğimi bilmek güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilsa.Buketim süper bir fikir hazmı da kolay olur ellerine sağlık,lahmacun sendem üzerinede hurma tatlısı benden iyi gider sevgiler..A.E.O
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.lavaştan lahmacun hiç aklıma gelmezdi.teşekkürler paylaşımın için canım
YanıtlaSillavaştan lahmacun iyi fikir ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM YA NE GÜZEL BİR FİKİR.HARİKA .SEVGİLER
YanıtlaSilÇOK HARİKA GÖRÜNÜYOR HEMDE PRATİK ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilAaaa ne güzel valla çok iyi fikir...Çokda güzel olmuş lahmacunlar ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım çekti. Olsa da yesek.
YanıtlaSilEşim Nevşehirli. Orada ekmek fırınlarına hazırladığınız iç malzemeyi götürünce pide yapıyorlar. Nasıl nefis, nasıl güzel oluyor anlatamam. O geldi aklıma şimdi.
Afiyet şeker olsun
Eline sağlık. Evde yapılan herşey çok güzel olur. Benim anneciğim de hamurunu da evde yapardı. Ne güzel olurdu o ev yapımı lahmacunlar. Dışarıda yediklerimin hiçbiri onun yaptığının lezzetini tutmadı. Maalesef benim yaptıklarım onunki gibi olmadı. Biraz daha pratik yapmam lazım.
YanıtlaSilOf of harika görünüyor, Bayilirim lahmacuna :)) Lavas hiç aklima gelmemisti, çok pratikmis denemek lazim. Araniza yeni katildim, benim sayfama da beklerim :)
YanıtlaSilÇok pratikmiş.Çok lezzetli görünüyor.Lavaşla yapıldığını ilk defa duyuyorum.En kısa zamanda denicem.Lahmacun düşkünü biri olarak.Maalesef lezzetli bir lahmacunu yaz tatillerinde yiyebiliyorum ancak.Babam her gittiğimde mutlak hemen yaptırıyor:)
YanıtlaSilbende hamur açma özürlüsü olarak yufka ile yapıyorum lahmacunu.ama lavaşta pratik bir tarifmiş.
YanıtlaSilŞuan saat 22:28 yatmak üzereyken ziyaretiniz için tşk edip sitenize bakmak istedim ama hiç iyi olmadı:))şimdi bu lezzeti görünce nasıl uyunur.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tarifi aldım kaçıyorum yapmaya ellerıne saglık
YanıtlaSilmerhaba canım elıne sağlık guzel görünüyor lahmacun
YanıtlaSil