3 Nisan 2009 Cuma

Kabak Tatlısı

Rengi ve hafif tadı ile nefis bir lezzet. Kış sofralarının sultanı. Kış biterken bu nefis tadı sizlerle paylaşmak istedim.
Kabak Tatlısını hiç Tahin Sosu ile denediniz mi? Eğer denemediyseniz çok hoş bir lezzeti kaçırıyosunuz derim :)
Malzemeler:
  • 2 kg. kabak
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı tahin

Yapılışı:

Kabaklarımızı temizleyip çekirdeklerini çıkartarak iki parmak genişliğinde ve istediğimiz uzunlukta dilimledikten sonra tenceremize, aralarına ve en üstüne şekerimizi serperek kat kat diziyoruz. Bu şekilde tencerenin ağzı kapalı olarak bir gece ya da en az sekiz saat bekleterek kabakların suyunu bırakmasını ve şekerlerin eriyerek tatlanmasını sağlıyoruz.

Daha sonra suyunu bırakan kabakları kapağı kapalı olarak ocağa alıyor, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Yumuşamasına az kala kapağını açarak şerbetin koyulaşmasını sağlıyoruz. Kabaklarımız istediğimiz yumuşaklığa ulaşınca tatlımızı soğumaya bırakıyor ve servis tabağımıza alarak kabak dilimlerinin üzerine önce çok az tahin döküyor ardından da ceviz serperek servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.

10 yorum:

  1. Buketcim şu yorum yazıcam yerin üstündeki 'Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))'yazısı beni kopardı. Çok komik olmuş:)Sevdim.
    Kabak tatlısını tahin sosuyla denedim. Zaten denedikten sonra hep bu sosla sunmaya karar vermiştim. Çok zevkli bir seçim. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım..biz de pekmez dökerek yeriz...

    YanıtlaSil
  3. Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))
    evet begenurum
    mamalarıda begendummmm :)) elcagızına saglık

    YanıtlaSil
  4. Kabak tatlisini hic tahin sosuyla denemedim ama tadinin harika oldgunu tahmin edebiliyorum, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. elleine sağlık çok güzel v eilginç olmuş ilkkez duydum merak ettim dogrusu ama tavsiyene uyup bir dha yaptıgımda denemek isterim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor,
    ben hep merak ettim kabak tadı verdin derler,kabağın tadı bu kadar kötü olsa tatlısını yaparlarmıydı?
    seni çok beğeniyoruk bu arada lezzethane:)))

    YanıtlaSil
  7. HIMMM NEFİS OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK ARKADAŞIMMM

    YanıtlaSil
  8. HİÇ TATMADIĞIM BİR LEZZET NORMAL KABAK TATLISINI TATMADIMKİ TAHİNLİSİNİ NASIL TADAYIM:)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    Kabak tatlisina bayilirim .Hic yemedim tahinlisini.
    Ellerine saglik.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Antakya'da yemiştim tahin soslu kabak tatlısını. Gerçekten inanılmaz bir lezzet veriyor. Benim de en sevdiğim tatlıdır kendisi. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))