Krep ( Hamur ) Malzemeleri:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un ( yaklaşık )
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bir fiske tuz
. İçi için 1 kase iri dövülmüş ceviz içi
Şerbet Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Hamur için olan bütün malzemeler bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alıp boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra ısıstığımız küçük boy teflon tavaya ilk sefer için bir damla sıvıyağ sürülüp kepçeyle kper karışımları dökülür ve yayılarak önlü arkalı kızartılır.
Kreplerimiz hazırlarken biryandan da şeker ve suyumuzu tenceremize alarak kaynamaya başladıktan sonra 15 dak. daha kaynatıyoruz.
Sonra kreplerimizin içine 1 çorba sıcak şerbet döküp yayıyoruz ve hemen 1 çorba kaşığı ceviz içimizi de koyup kenarlarını katlayarak dürüm gibi sarıyoruz. Bütün kpeplere aynı işlemi yaptıktan sonra krepleri bir kaba güzelce dizip artan şerbeti de iyice ısıtıp üzerinlerine döküyoruz.
( Şıllık tatlısı yöresel olarak dürüm şeklinde sarılmaz, krepler üst üste aralarına ceviz serpilerek dizilir ve en son şerbet üzerinden dökülür ancak o şekide yemek zordur, cevizler dökülür. O nedenle ben dürüm olarak hazırladım. Ayrıca yöresel olarak karlı kış günlerinde şerbet yerine pekmezle de ikram edilebiliyor. )
Soğuduktan sonra tatlımız servise hazırdır arzuya göre kaymak ilavesi, pekmez ya da fıstık, ceviz ...vs. ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Merhabalar;
YanıtlaSilÇok farklı bir tarif...
Paylaşımınız için teşekkür ederim...
Hayırlı günler
Daha iki gün önce leziz bir şıllık tatlısı yiyen biri olarak her eve lazım demekten kendimi alamıyorum.
YanıtlaSilselam eline sağlık.hiç tatmadım ama güzel görünüyor...
YanıtlaSilhiç bilmiyordum bu tatlıyı kolay ve lezize benziyor
YanıtlaSilDegisik ve güzel bir tatli olmus, ellerine saglik.
YanıtlaSilismi çok hoş...harika bir tatlı olduğunu duymuştum ben diyarbakır yöresinin zannediyordum.
YanıtlaSilHiç yemedim.
YanıtlaSilAma çok lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ellerine sağlık çok leziz görünüyor.yöresel bi lezzet denemek lazım.sevgiler.
YanıtlaSilEnteresan bir tarif denemek lazim.Ama tatlinin ismi her ortamda söylenemez galiba;))Ellerine saglik tüm tadanlara afiyet seker olsun.Sevgiyle kal.
YanıtlaSilİSMİ ÇOK İLGİNÇ SÖYLEMEDEN GEÇEMİYCEM ELLERİNE SAĞLIK YENİ BİR LEZZET DAHA ÖĞRENMİŞ OLDUM TEŞEKKÜRLER CANIM
YanıtlaSilSEVGİLERİMİ GÖNDERİYOR SENİ ÇOK ÖPÜYORUM
EVET ŞILLIK TATLISINI BEN YAZACAKTIM AMA SEN ÖNCE DAVRANMIŞSIN İYİ YAPMIŞSIN.BU TAT ÇOK GÜZEL KESİNLİKLE DENENMESİ GEREKİR DİYORUM.URFA YA İLK GELDİĞİMDE ŞILLIK TATLISININ İSMİNİ DUYDUGUMDA ŞAŞIRMIŞTIM.BURADA BÜTÜN LOKANTALARDA VARDIR BU TATLI ÇİĞ KÖFTE KAFRA MEŞHURDUR YANİ.YA BİR DÜŞÜNSENİZE RESTORANTASINIZ" BANA BİR ŞILLIK VER " DİYEN BİR SES HANİ TATLI OLDUĞUNU BİLMESEM NE OLUYOR DERİM :)KISACASI GÜZEL BİR TATLIDIR DENEMEYENLER VARSA DENEMELRİNİ TAVSİYE EDERİM
YanıtlaSilismide de farklı tarif de ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım...
YanıtlaSildiğer arkadaşların da belirttiği gibi adı süper :)
YanıtlaSilanladığım kadarıyla yapımı kolay, tadı süper
denemek gerekli :)
bu kerep herşeye yakışıyor yahu
YanıtlaSilbir şıllık bukadar mı güzel olur:)))
ellerine sağlık canım.
hhu
YanıtlaSilAdı ilginçmiş :) Krep hamuruna çok farklı, yöresel bir alternatif olmuş. Merak ettim doğrusu, denemeyi isterim.
YanıtlaSil