'Kış deyince LezzetHanemde pişen yemeklerin başında balık, balıkların başında da hamsi gelir' demiştim. 'Çeşit çeşit yaparım' da demiştim. Bu sefer de Hamsi Yapıştırma yapıyım dedim. Tabii yine vazgeçilmez hamsi tavamda :-)
Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- 3 çorba kaşığı mısır unu
- tuz
- tereyağ ( ya da sıvı yağ )
Yapılışı:
Hamsiler kılçıkları da çıkarılarak ayıklanır ve yıkanır, bir kenara süzmeye bırakılır sonra iki adet hamsinin iç kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırılır ve deri kısımları önlü arkalı tuz ilave edilmiş mısır ununa batırılır. Daha sonra çok az sıvı yağ ya da tereyağ sürülmüş teflon tavaya dizilir ve önlü arkalı kızartılır. (Kapaklı özel hamsi tavaları çevirme aşamasında büyük kolaylık sağlıyor.)
Yanında güzel bir salata ve tahin pekmez karışımıyla nefis olur.
Afiyet Olsun.
selam...ellerine sağlık.ben de hep böyle yapıyorum.çünkü oğlum bayılıyor çıtır çıtır yemeye..iyi pazarlar
YanıtlaSilellerine sağlık.ne çok severim hamsiyi.hele böyle daha çok severim kesin.
YanıtlaSilteşekkürler
ELLERİNE SAĞLIK CANIM YARIN MAHALLENİN PAZARI VAR BAKALIM NASİPSE BİZDE HAMSİ YİYİCEZ:)
YanıtlaSildondurucumda hamsim var buğulama yapayım diyordum ama bu tarifte çok güzel görünüyor. ellerine sağlık canım... tavsiye ettiğin gibi deniycem.sevgiler....
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilNe kadar güzel görüntüsü var.
Sevgiler.........
annemde böyle yapar hamsiyi daha yıumuşak oluyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık ben bir karadenizli olarak hamsinin üstüne balık tanımıyorum şahsen evde kızartınca çok kokuyor ama olsun elinize sağlık
YanıtlaSilcanım
YanıtlaSilellerine sağlık
Sevgiler
kızım buna hamsi boregi diordu küçükkenn afiyet olsun elinize saglık
YanıtlaSil