8 Şubat 2009 Pazar

Hamsi Yapıştırma


'Kış deyince LezzetHanemde pişen yemeklerin başında balık, balıkların başında da hamsi gelir' demiştim. 'Çeşit çeşit yaparım' da demiştim. Bu sefer de Hamsi Yapıştırma yapıyım dedim. Tabii yine vazgeçilmez hamsi tavamda :-)

Malzemeler:
  • 1 kg hamsi
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • tuz
  • tereyağ ( ya da sıvı yağ )

Yapılışı:

Hamsiler kılçıkları da çıkarılarak ayıklanır ve yıkanır, bir kenara süzmeye bırakılır sonra iki adet hamsinin iç kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırılır ve deri kısımları önlü arkalı tuz ilave edilmiş mısır ununa batırılır. Daha sonra çok az sıvı yağ ya da tereyağ sürülmüş teflon tavaya dizilir ve önlü arkalı kızartılır. (Kapaklı özel hamsi tavaları çevirme aşamasında büyük kolaylık sağlıyor.)

Yanında güzel bir salata ve tahin pekmez karışımıyla nefis olur.

Afiyet Olsun.

9 yorum:

  1. selam...ellerine sağlık.ben de hep böyle yapıyorum.çünkü oğlum bayılıyor çıtır çıtır yemeye..iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık.ne çok severim hamsiyi.hele böyle daha çok severim kesin.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM YARIN MAHALLENİN PAZARI VAR BAKALIM NASİPSE BİZDE HAMSİ YİYİCEZ:)

    YanıtlaSil
  4. dondurucumda hamsim var buğulama yapayım diyordum ama bu tarifte çok güzel görünüyor. ellerine sağlık canım... tavsiye ettiğin gibi deniycem.sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.
    Ne kadar güzel görüntüsü var.
    Sevgiler.........

    YanıtlaSil
  6. annemde böyle yapar hamsiyi daha yıumuşak oluyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık ben bir karadenizli olarak hamsinin üstüne balık tanımıyorum şahsen evde kızartınca çok kokuyor ama olsun elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. canım
    ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. kızım buna hamsi boregi diordu küçükkenn afiyet olsun elinize saglık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))