Eşimin ve benim damak tadım Kebap tarzına uygun olduğu için balığı dahi Kebap gibi yaparız yani bol acılı ve sarımsaklı olur:) damak tadı uyanlara balığı bir kez de böyle denemelerini tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 adet Levrek
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet defne yaprağı
- 6 -7 diş sarımsak
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber
- Kekik
Yapılışı:
ilk olarak zeytinyağ,kekik, tuz, karabiber ve biber salçası karıştırılarak bir sos elde edilir. Daha sonra temizlenmiş Levreklerimizin iç ve dış kısımlarına hazırladığımız sostan sürülür ve balıkların iç kısmına birer adet defne yaprağı yerleştirilir ve yağlı kağıdın ortasına alınır etrafına dörde bölünmüş ve sosa bulanmış patates ve soğanlar dizilir ve en üstüne 1 adet sivri biber ve sarımsaklar ilave edilerek önceden ısıtılmış 200 der. fırında 30 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun.
Arkadaşım bende balık canavarım hımmm nede güzel gözüküyor ellerine sağlık sizede afiyet olsun:))
YanıtlaSilbenim dondurucudada var balık bizde stok yaomıştık denemeklazım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Bizde alabalığı bu şekilde bol sarımsaklı,salçalı ve kekikli sosda dinlendirip mangalda pişiriyoruz.Oda harika oluyor.
YanıtlaSilhiç denemedim bunu cok merak ediyordum. tarif de lazımdı tam ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor balık:))
YanıtlaSildenemek lazım kesin bunu
YAZ KIŞ FARKETMİYOR BEN SEZON DİNLEMEM ÇOK SEVİYORUM BALIĞI HEMDE ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BENCE BALIĞI ÇOK SEVERİM .DİYET İÇİNDE UYGUN TABİ YAĞSIZ BALIKLAR:)
YanıtlaSilSEVGİLER
Balık sevenlerdenim ve bu yaptığın harika görünüyor.Ellerine sağlık hayatım.
YanıtlaSilcanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.nefis görünüyor.sadece balık değil diğer et türleri de kebap türü yenir bizde de.tekrar ellerine sağlık canım.a.e.o.
hımmm çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık.!!!
Ben de soğan, sarmısak, zeytinyağı ve kuru nane ile hazırlanmış bir sosla yapıyorum balıkları.. Pişerken fırından çıkan kokular da çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilanneler günün kutlu olsun.sevdiklerinle beraber ve mutlu geçirecegin nice anneler günü dilegiyle.hep sevgiyle kal.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilannler gününüz kutlu,mutlu olsun
denizden babam çıksa yerim derler ya işte öyle birşey ellerinize sağlık... tarifi hemen not etmeliyim levrek ayrı bir lezzettir zaten.
YanıtlaSilBalığın yanında fırında pişiyorsa, patates, soğan, limon ve sarımsak benim için de vazgeçilmezdir. Ellerin dert görmesin arkadaşım.
YanıtlaSil