7 Mayıs 2009 Perşembe

Kağıtta Levrek Kebabı

Balık sezonu neredeyse kapandı ama biz derindondurucuya biraz stok yapmıştık :)
Eşimin ve benim damak tadım Kebap tarzına uygun olduğu için balığı dahi Kebap gibi yaparız yani bol acılı ve sarımsaklı olur:) damak tadı uyanlara balığı bir kez de böyle denemelerini tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 2 adet Levrek
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 6 -7 diş sarımsak

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • Kekik

Yapılışı:

ilk olarak zeytinyağ,kekik, tuz, karabiber ve biber salçası karıştırılarak bir sos elde edilir. Daha sonra temizlenmiş Levreklerimizin iç ve dış kısımlarına hazırladığımız sostan sürülür ve balıkların iç kısmına birer adet defne yaprağı yerleştirilir ve yağlı kağıdın ortasına alınır etrafına dörde bölünmüş ve sosa bulanmış patates ve soğanlar dizilir ve en üstüne 1 adet sivri biber ve sarımsaklar ilave edilerek önceden ısıtılmış 200 der. fırında 30 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun.

15 yorum:

  1. Arkadaşım bende balık canavarım hımmm nede güzel gözüküyor ellerine sağlık sizede afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  2. benim dondurucudada var balık bizde stok yaomıştık denemeklazım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Bizde alabalığı bu şekilde bol sarımsaklı,salçalı ve kekikli sosda dinlendirip mangalda pişiriyoruz.Oda harika oluyor.

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim bunu cok merak ediyordum. tarif de lazımdı tam ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor balık:))
    denemek lazım kesin bunu

    YanıtlaSil
  6. YAZ KIŞ FARKETMİYOR BEN SEZON DİNLEMEM ÇOK SEVİYORUM BALIĞI HEMDE ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK BENCE BALIĞI ÇOK SEVERİM .DİYET İÇİNDE UYGUN TABİ YAĞSIZ BALIKLAR:)
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Balık sevenlerdenim ve bu yaptığın harika görünüyor.Ellerine sağlık hayatım.

    YanıtlaSil
  9. canım,
    ellerine sağlık.nefis görünüyor.sadece balık değil diğer et türleri de kebap türü yenir bizde de.tekrar ellerine sağlık canım.a.e.o.

    YanıtlaSil
  10. hımmm çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık.!!!

    YanıtlaSil
  11. Ben de soğan, sarmısak, zeytinyağı ve kuru nane ile hazırlanmış bir sosla yapıyorum balıkları.. Pişerken fırından çıkan kokular da çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. anneler günün kutlu olsun.sevdiklerinle beraber ve mutlu geçirecegin nice anneler günü dilegiyle.hep sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık nefis olmuş.
    annler gününüz kutlu,mutlu olsun

    YanıtlaSil
  14. denizden babam çıksa yerim derler ya işte öyle birşey ellerinize sağlık... tarifi hemen not etmeliyim levrek ayrı bir lezzettir zaten.

    YanıtlaSil
  15. Balığın yanında fırında pişiyorsa, patates, soğan, limon ve sarımsak benim için de vazgeçilmezdir. Ellerin dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))