Malzemeler:
- 20 adet 'Gün Kurusu' kayısı
- 2 çay bardağı su
- 4 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı pekmez ( isteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı:
Kuru kayısılar 10 dak. kadar ılık suda bekletilerek temizlenmesi sağlanır ve iyice yıkanarak pişirme kabına tek sıra halinde dizilir, üzerine 1 çay bardağı su ilave edilere kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır.
Ardından toz şeker, pekmez, tereyağ ve tekrar bir çay bardağı su da eklenerek çok kısık ateşte pişirilir, şerbetini tam çekmeden hafif şireli kalacak şekilde ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine iri kıyım ceviz içi serpilerek servise sunulur.
Not: Eğer kayısılarınız yeterince yumuşak ise ( ki paketlenmiş olarak satılanların çoğu yumuşak oluyor.) O zaman şekerini ilave etmeden önce haşlamanıza gerek yok.
Afiyet Olsun.
Ben bu gunkurusunu tatli niyetine sadede yiyorum. Nasil guzel bir tadi var. Misafirler icinde tatlisi uygun olur tabii. Ellerine saglik.
YanıtlaSilgerçekten şifa kaynagı bir tatlı.ellerine saglık.
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilHem sağlıklı hem de güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu tarifi kime yaptıysam herkes çok beğendi ve tarifini istedi. Ama ben içine kaymak ve fındık sıkıştırdım. Tavsiye ederim.
YanıtlaSilNe güzel, iyi yapmışsınız arada ben de sıkıştırıveririm gerçekten öylesi daha güzel oluyor, ellreinize sağlık.
Sil