Nohut Dürüm Gaziantep'de neredeyse kebapın önüne geçebilecek kadar sevilerek tüketilen bir yiyecek , yöresel bir lezzet denecek kadar popüler olmuş. Son zamanlarda benim de LezzetHanemin en çok tercih edilen atıştırmalığı. Hem doyurucu ve hem de bizim damak tadımıza çok uygun bir lezzet.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Bir tutam maydonoz
- 3 -4 dal taze soğan ( ya da 1 adet kuru soğan )
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağ
- Tuz
- Pul biber, kekik, kimyon
- Lavaş ekmeği
Yapılışı:
(Aslında nohutları kemik suyunda haşlanırsa daha da lezzetli olur ancak ben sade su ile haşladım ancak hali hazırda yoksa konserve dahi kullanabilirsiniz.)
Maydonoz, kuru soğan ( ya da taze soğanlar ) minik kıyılır, haşlanmış nohutlarımızla karıştırılır. Ardından nar ekşisi, zeytinyağ, tuz, pul biber, kimyon ilaave edilerek harmanlanır ve lavaş ekmeğinin ortasına yayılarak dürüm şeklinde sarılır.
Ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
olsa da yesek , belki bilirsin fikoda patates kızartması ile servis edilir.ben acılıbiber turşu takviyesine de yok demem.
YanıtlaSilcanım çekti, ellerinize sağlık.
Fiko da patlican kizartmasi da var.cok lezzetli
SilNe duymuş ne de görmüştüm :) Ama çok hoşuma gitti,denemek istiyorum inşallah..Ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSildene inşallah. hadi hayırlısı inşallah maşallah
SilMerhaba, hiç duymamıştım,çok lezzetli olduğuna eminim,denemek isterim.Ellerine sağlık..sevgilerrr.....
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor olsada yesem:))
YanıtlaSilnohut dürüm mü ilginç geldi denemek lazım
YanıtlaSilAntep e gittim harika bir şehir , yemekleri insanları...hersey cok güzeldi. Nohut dürüm de yicektim aklımdaydı ama o kadar cok yemişim ki imam cagdaş da dürüme yer kalmadı bir dahaki sefere. tarifi de denicem ellerinize saglık.
YanıtlaSilyemenizi tavsiye ederim çok güzel bir tatı var çok değişik çok da güzel yani
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, teşekkür ederim.
Silben tşk ederim gaziantep e geldiğim de yemiştim O tat o muhteşemlik hala damağımda :)
Sil