16 Ekim 2010 Cumartesi

Pekmezli Elma Tatlısı

Yazın serin serin, buz gibi yediğimiz dondurmalar, parfeler havalar soğumaya başladıkça yerini daha şifalı ve içimizi ısıtacak cinsten tatlılara bırakmaya başladı en azından bizim LezzetHanemizde durum böyle.
Geçen akşam eşim elinde kocaman bir poşet organik elmayla gelince ben de bir gün önce yaptığım Kayısı Tatlısının elma versiyonunu yaptım ve boll lezzetli tatlılarımız oldu :)
Malzemeler:
  • 3 adet elma
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 adet karanfil

Üzeri için: Susam ve kıyılmış badem içi, tarçın

Yapılışı:

Elmalarımız soyulur ve dilimlenerek pişirme kabına tek sıra halinde dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirilir. Suyu çekilince şeker, pekmez, karanfil ve yarım su bardağı su eklenerek pişirmeye devam edilir. Hafif şıralı kalacak şekilde ocaktan alınarak şervis tabağına dizilir, üzerine şerbetinden gezdirilip, kıyılmış badem, tarçın ve susam serpilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

9 yorum:

  1. Ellerine saglik tam kan yapici cinsten olmus.

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Acaba içine şeker koymadan yalnız şekerle yapılamaz mı?Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  4. harika bir görüntü, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık değişik olmuş lezzetli olduğuna da eminim.

    YanıtlaSil
  6. Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)
    Çay saati :) ben ce de şeker konmadan da yapılabilir ancak biraz fazla pekmez ilave etmeliyiz bu da rengini koyulaştırbilir.

    YanıtlaSil
  7. tek kelimeyle nefis yanında dondumayla dahada bir nefis olur:)
    sevgiler..
    seval

    YanıtlaSil
  8. denemem lazım:)))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım

    YanıtlaSil
  9. harika gorunuyor ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))