26 Aralık 2009 Cumartesi

Portakal Aromalı Un Helvası

Daha önce Klasik Un Helvasını yayınlamıştım ancak bu kez hazır kış meyvesi portakal da varken miss kokulu bişeyler yapmak istedim. Un helvasını bir de böyle deneyin derim :)

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ ( ya da margarin )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 adet karanfil

Süslemek için : 1 adet portakal kabuğu, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı su, hindistan cevizi

Yapılışı:

İlk olarak su ve şeker karıştırılarak bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınarak içine bir adet portakalın kabuğu rendelenir ve 3 adet karanfil atılarak soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta sıvı yağ ve tereyağ karıştırılarak erititlir ve un ilave edilip koyu bir renk alana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur istenilen düzeye gelince soğutulmuş şerbet ( içinden karanfilleri alınarak ) dökülür ve kısık ateşte iyice karıştırarak bir süre daha pişirilir ve arzulanan kıvama gelince tencerenin kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

Bu aşamada helvemızı süslemek için 1 portakalın kabuğu beyaz kısmı soyulur ve çubuk çubuk doğranır içine 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı su ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırılarak suyu çekene kadar pişirilerek bir şekerleme elde edilir.

Dinlenen helvamız güzel bir şekilde porsiyonlar halinde servis tabağına alınarak etrafına portakal şekerlemesi dizilir üzerine ise hindistan cevizi serperek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. poratakallı lezzetler beri gelsin:))elleriene sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Un helvasını ben bir türlü beceremiyorum.portakalada bayılırım.Eminim çok güzel yakışmıştır.birde senin tarifini denicem.Eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. Un helvesı ayy ayy şeker hastası olmasam tüm tatlıları yiyeceğim heleki un helvasına bayılırım portakallı kım bilir nasıl da güzel olmuşdur ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşım helvaya bayıldım..Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hello, how are you?
    I put the button translator. You can search on the Turkish language translator and translate my blog if you like. Let me know if you can.
    Sincerely

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))