29 Ocak 2013 Salı

Köfteli Karnıbahar


Nihayet evime, yerime, yurduma kavuştum :)) 
Uzunca bir süredir Ankara'dan evimden, ailemden uzakta Malatya'da yaşıyorduk, Anadolu'nun bu güzel şehrinde, 'kayısı diyarında' çok güzel günlerimiz geçti , yeni yerler, yeni insanlar, yeni kültürler tanımak çok güzelmiş, bizim için farklı bir deneyimdi :)  
Ama bir o kadar da gurbet ve özlem dolu günlerimiz oldu. 
Böyle zamanlarda bizi Malatya'nın yemyeşil mesire alanları, ara sıra kaçtığımız Karakaya Baraj kenarı, Kömürhan Kavurmacısı , şehir merkezindeki büyük parkları ve oralarda yediğimiz gözlemeleri, tadına doyamadığımız yağlı katmerleri, mahalle fırınlarından aldığımız sıcacık pideleri ve tepsi yemekleri, bol ve ucuz pazarları, adım başı rastladığımız halka tatlıcıları, Sürgü'de yediğimiz alabalıkları, istediğimiz anda fırına gönderip afiyetle yediğimiz köz patlıcanları, çarliston biberleri ve tabiiii ki kayısısı teselli etti :))))

Ankara'ya yerleşme ve tekrar adaptasyon süreci ve beraberinde gelen soğuk algınlığı döneminden sonra artık yavaş yavaş yemek yapmaya başladım :) Şimdiye kadar annemlerden ya da hazır yemeklerden otlanıyoduk :)  ama artık kendi ev yemeklerimi yapıcam inşallah :)

Malzemeler:
  • 1 küçük boy karnıbahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Köftesi için malzemeler:
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 çorba kaşığı ekmek içi 
Yapılışı:

İlk olarak kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, tuz ve diğer baharatlar harmanlanarak yoğurulur ve köfte harcımız  hazırlanır. Hazırlanan karışımdan minik misket köfteler yapılır.

Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencerede, bir miktar sıvıyağ ile köfteler kızartılır ardından minik doğranmış kuru soğan ve ince kıyılmış kırmızı biberler ilave edilerek birlikte sotelenir sonra 1 çorba kaşığı salça ilave edilerek karıştırılır ve en son çiçek çiçek ayrılmış karnıbahar, tuz ve yemeğin üzerini örtecek kadar sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. 

Karnıbaharlar yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir. Yemeğimizin üzerini kıyılmış maydonoz ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.





9 yorum:

  1. Aynı şehirde olduğumuzu bilmiyordum Buketciğim.
    Hoşgeldin sefalar getirdin o vakit.
    Karnabaharı köfteli pişirme fikrine bayıldım.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim evet artık doğup, büyüdüğüm Ankara'mdayım :)

      Sil
  2. Hoşşşşşşş geldin lezzethane. iyiki geldin. lezzetli lezzetli geldin..

    YanıtlaSil
  3. güzel ve değişik bir fikir deneyeceğim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Buket hanım bende Ankara dayım hoşgeldiniz safalar getirdiniz. inşallah bir gün blogerler toplanırız.Ayrıca hava değişiminden hastalandığınız belli geçmiş olsun. köfteli karnabaharı açıkçası hiç denemedim ama güzel olacağına eminim. elinize sağlık, güzel paylaşımlarda görüşmek üzere kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. karnıbaharla köftenin bir arada olması süper olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Malatyayı çok severim çok güzel bir şehir ben hala gurbet gurbet geziyorum:(Ankaralıyım inşallah bende memleketime yerleşirim ama daha var:(ancak emekli olduğumuzda:)Ağzınızın tadıyla güle güle oturun.Köfteli karnabaharda nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldiniz evinize,ellerinize sağlık..Karnıbaharlı köfteye bayıldım..Nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Nefis bir tarif..karnabaharli kofte..miss Afiyetler Olsun..

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))