29 Ekim 2012 Pazartesi

İstavrit Tava


 
İstavritin, hamsinin en bol ve ucuz olduğu bu günlerde sık sık balık yemeye çalışıyoruz, özellikle hafta sonları balık günümüz gibi oldu :) bu durum her yönden işime geliyor çünkü eşim pişiriyor ben yiyorum :))) Tabii salata benden, bazen onda da kolayına kaçıp taze yeşilliklerle bir söğüş yapıp kenara çekiliyorum :))
 
 
Malzemeler:
  • 1 kg istavrit
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
 
Ayıklanıp yıkanmış istavritlerin suyu süzdürüldükten sonra tuz ilave edilmiş mısır ununa bulanarak sıvıyağ ısıtılmış kızgın teflon tavaya dizilir, önce bir tarafı daha sonra çevrilerek diğer tarafı kızartılır yemeğimiz hazır :)
 
Not: Hamsi ve istavrit pişirirken bizim gibi tavada kızarmış olanı seviyorsanız bir balık tavası alın derim. Her yerde satılan kapaklı balık tavalarında çevirme işi çok daha pratik oluyor benden söylemesi :)
 
Balıklarınızı ikram ederken güzel bir mevsim salatası ya da roka, tere, taze soğan gibi yeşillikler eşliğinde sunabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.
 
 



11 yorum:

  1. Allah'ım, her bir nimetin lezzet deposu.
    Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yanınada koca bir tabak salata

    ohhh misss :)

    YanıtlaSil
  3. 1 Kasım 2012-1 Aralık 2012 Tarihleri arasında
    77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinde Bendeniz Yani Gelibolu17-MidedenKalbe Blogspotumda
    birbirinden güzel tariflerinizi bekliyor olacağım,emrinize amade olacağım :)
    Bir yorum uzağınızdayız,tek yapmanız gereken tarifinizi yayınlayıp,altına Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için bana gönderdiğinizi belirten not düşüp bana haber vermeniz,elimden geldiği kadar çabuk gelip tariflerinizi alıp blogumda keyifle yayınlayacağım....
    Şimdiden çoook teşekkürler,her zaman olduğu gibi beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum,hatta adım gibi eminim :)
    Etkinliğimize Her zamanki gibi Herkes davetlidir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında ikram edilecek tarifler olmasına özen gösterelim :)
    Görüşmek üzere,hoş kalın,selamlar olsun....

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık buketciğim keşke benimkinin de eli yakışsa da böyle hazıra konsam :) şaka bir yana istavrit en sevdiğim balıklardandır. senin tabağında muhteşem olmuş afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. sabah dedim ki arkadaşıma etten bıktık bugün balık yiyelim. Ve bu şahane lezzetle karşılaştım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir hamsi goruntusu sizlere afiyet olsun diyorum bizlerde :( yok hamsi burada yok..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Nasıl da nefis gözüküyor!
    İstavrit hiç yemedim sanırım.
    Hamsiye benziyor oluşu içimde biran önce yeme isteği uyandırdı:)
    Bulup denemeli tez zamanda:)
    Şifa olsun canım..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık balık mevsimi geldi bol bol balık yapmalı.Bende balık tavası kullananlardanım çok pratik oluyor.
    Hamsi.istavrit tam tavalık.

    Ama buğulamasınada hayır diyemem:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bayildimmmmmmm

    Delissimoo olmusss harika


    Gorunuyor)


    Ellerinize saglik afiyet bal seker

    Olsunn

    Çok seker bir blogunuz var çok

    Birde fotolarin kalitesi çok guzel

    Yemekler çok leziz gorunuyor

    Bende size seve seve bloguma

    Beklerim

    Bisous bisous




    www.fraise-framboise.blogspot.com

    bu arada evet begendim :))

    YanıtlaSil
  10. Gizemsel mutfak lezzethanin yeni izleyicisi olarak bu fotografı görünce içinin yagları eridi:)
    http://gizemselmutfak.blogspot.com bu adresteyim beklerim:)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))