6 Ekim 2012 Cumartesi

Patlıcan Dizme


 
Patlıcanlar dizim dizim dizildi
Domatesler süzüm süzüm süzüldü :))
 
Hem sunumuyla güzel hem de çok lezzetli bir yemek düşünüyorsanız bu tarif tam size göre... Porsiyonlar halinde ikram edebileceğiniz gibi sofranın ortasında büyük bir servis tabağıyla da getirip gözlere hitap edebilirsiniz.
 
Yapımı oldukça pratik, biraz patlıcanları kızartmak oyalıyor onun dışında herşey çok kolay, Patlıcan Musakkayı andırsa da görselliğiyle farklı bir yemek tavsiye ederim.
 





Malzemeler:
  • 6 adet küçük bostan patlıcan ( yuvarlak top patlıcan )
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 - 5 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, pul biber
  • Zeytinyağ ( kızartmak için )
Yapılışı:

Bostan patlıcanlar alaca soyulduktan sonra elma dilimi şeklinde 4 parçaya kesilir ( büyükse 6 parça da olabilir ) ardından bol zeytinyağında çok karartmadan kızartarak havlu kağıdın üzerine alınır.
 
Diğer tarafta kuru soğan yemeklik doğranır, sivri biberler kalınca dilimlenir ve zeytinyağında hafif sotelenir, soğanlar sararmaya başlayınca kıymayı ilave edilerek kavurlur. Kıymalar pişmeye başlayınca salçalarımızı ekleyerek tuz ve pul biber ilavesiyle karıştırarak ocaktan alınır.
 
Şimdi sıra patlıcanları dizmeye geldi :) Uygun ebattaki bir karnıyarık ( pilav ) tenceresinin tabanına kızarttığımız patlıcanlar dizilir, üzerine hazırladığımız kıyalı harç gezdirilir ve en son üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri dizilerek kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Domatesler yumuşayıp suyunu çekince ( hafif suyu kalabilir ) ocaktan alınır.
 
Daha önce de belirtttiğim gibi porsiyonlar halinde ayrı tabaklara ya da büyük bir servis tabağına alarak sunabilirsiniz. Hatta kendinize güveniyorsanız yemeği güzel bir tepsiye ters de çevirebilirsiniz etrafını pirinç pilavı ile süsleyerek muhteşem bir yemek elde edebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Görüntü olarak harika gerçekten de. Lezzeti de muhteşem olmalı. Patlıcanın kıymayla buluştuğu her hali çok güzel bana göre. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık blogu çok beğendim ama izleyicin olamadım ayarlarında bir sorun mu var bilemedim. Haber verirsen tekrar gelirim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Blogun cok guzel ve patlican tarifinde:)) super bir yemek, usenmesem yapacagim cok lezzetli gozukuyor ellerinize saglik..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl da nefis,nasıl da gel beni ye diyor.
    Ben de süzüm süzüm süzülüyorum ekranda :)
    Ellerine sağlık canım.
    Afiyet,şifa ola..

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok lezzetli duruyor.
    Ellerinize emeğinize sağlık.
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetlı gorunuyor patlıcan seven bırı olarak begenmemek mumkun değil
    ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,blogunuz çok keyifli,tarifleriniz çok güzel..Patlıcanlı her yemeğe bayılırım..Ellerinize sağlık ,çok güzel olmuş..Resimlere bayıldım..Sizi keyifle izlemeye aldım,tanışmaya banada beklerim..sevgiler..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))