29 Eylül 2012 Cumartesi

Mısır Unu Helvası


 
Normal undan helva olur da mısır unundan niye olmasın diye düşünürken bir de Tv programında karşıma bu helva çıktı ve yapmayı düşündüğüm helvayı biranönce denemek istedim.
 
Düşündüğümden çok daha güzel bir lezzet çıktı ortaya, özellikle ve kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.
 
 
Malzemeler:
 
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 150 gr tereyağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

İlk olarak 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocağa alarak bir taşım kaynatıyoruz ve bir kenarda ılıması için bekletiyoruz.

Diğer tarafta tereyağı eriterek mısır ununu ilave ediyoruz ve unumuz kahverengimsi olana dek kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Unumuz istediğimiz rengi alınca ılımaya bıraktığımız şerbeti ilave ederek sürekli karıştıra karıştıra helva kıvamını alana dek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. ( Bu esnada helvamız yağını dışa verebilir endişelenmeyin dinlendirme aşamasında yağı geri çekiyor )

Arzuladığımız kıvama ulaşınca acaktan alarak üzerine bir bez örterek kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Daha sonra isterseniz kaseyle isterseniz kaşık kaşık ya da kalıpla şekillendirerek servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet Olsun.




9 yorum:

  1. Değişik bir helva olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. benim neden gelmedi aklıma bu fikir. Ellerine sağlık. Eee bundan sonra birde kepekli undan zeytinyağlı pekmezli yapmak kaldı un helvasını...
    Birde o kurabiye kalıbını ben cok aradım izmirde bir türlü bulamadım...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı akşamlar, bir karadenizli olarak sık yaptığım helvalardandır. Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  4. bende deniyeceğim tavsiyenize uyarak ,mısır unu ile birtek mısır ekmeği biliyorum sanırım tadını kestiremiyorum :)...güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Değişik Güzel ve eminim ki lezzetli bir tariftir..Ellerinize sağlık
    Daim ekranımda görünmeni arzu ederim... Müsadenle bende senin listene dahilim.. Baki sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kerebiç kalıbı ilede ne güzel görünüyor.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. s.a. bizim orada kullandığınız kalıpla ramazan da bir kurabiye çeşidi olan meşhurrr kömbe yapılır.ellerinize sağlık helvada muazzam görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Buketcim yaptım bu helvayı tadı damağımda kaldı. Şimdi de iftar üstüne tatlı düşünürken canım istedi tekrar tarif aldım :) ellerine sağlık. Öpüyorum...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))