Balık sezonu açıldı :) gerçi bizim için hiç kapanmaz yazın bile sık sık Alabalık yeriz ama mevsiminde yenilen tazecik deniz balıklarının yeri ayrı.
Bizim evin favorisi hamsidir başta tavası olmak üzere her çeşidine bayılırız. Ben pratik olduğu için bir de tavada çevirme derdi olmadığı için buğulamasını da çok severim, genelde sade yaparım ama bu kez tereyağlı ve domatesli yaptım şahane oldu özellllikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet iri domates
- Birkaç dal maydonoz
- Limon dilimleri
- Tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
Kuru soğan yarım ve ince halkalar şeklinde doğranarak tencerenin tabanına döşenir üzerine sırasıyla ayıklanıp yıkanmış hamsiler dizilir onun üzerine rendelenmiş domates, maydonoz yaprakları limon dilimi ve en üzerine de tereyağ parçacıkları serpiştirilerek 1 çay bardağı su ilavesiyle kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yarım saat pişirilir. Arasıra suyu kontrol edilerek gerekirse azar azar su ilavesi yapılabilir. Yarım saat sonunda tenceremizde su kalmamış ama dibi de tutmamış olmalıdır. Ocaktan alınarak scak sıcak servise sunulur.
Yanında roka, nane, maydonoz ...vb yeşillikleri de ikram etmeyi unutmayın:)
Afiyet Olsun.
Kuru soğan yarım ve ince halkalar şeklinde doğranarak tencerenin tabanına döşenir üzerine sırasıyla ayıklanıp yıkanmış hamsiler dizilir onun üzerine rendelenmiş domates, maydonoz yaprakları limon dilimi ve en üzerine de tereyağ parçacıkları serpiştirilerek 1 çay bardağı su ilavesiyle kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yarım saat pişirilir. Arasıra suyu kontrol edilerek gerekirse azar azar su ilavesi yapılabilir. Yarım saat sonunda tenceremizde su kalmamış ama dibi de tutmamış olmalıdır. Ocaktan alınarak scak sıcak servise sunulur.
Yanında roka, nane, maydonoz ...vb yeşillikleri de ikram etmeyi unutmayın:)
Afiyet Olsun.
Buğulamayı çok severim.Canım sağlıklı bir pişirme şekli çok güzel olmuştur. Afiyet olsun.
YanıtlaSil