Fırın yemeklerini çok seviyorum. Neden mi? Çünkü hem çok lezzetli oluyor, hem de katıp karıştırıp sürüyorsun fırına kendiliğinden pişiyor, bu arada da pilavınızı, salatanızı yapıp masanızı hazırlayabiliyorsunuz.
Kilis Tava, uzun süredir yapmak istediğim bir yemekti Kilis, Hatay, GaziAntep civarlarında sıkça yapılan bir tepsi yemeği, ben de bu lezeti annemler için hazırladım, hepimiz çok beğendik, sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet acı sivri biber
- Bir tutam maydonoz
- 5 - 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Ayrıca üzeri için 2 çorba kaşığı sıvıyağ, domates ve sivri biber
Kıymamız derince bir karıştırma kabına alınarak üzerine olabildiğince minik doğradığımız malzemeler , tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek iyice harmanlanır ( adeta lahmacun içi gibi )
Hazırlanan karışım normal boy yuvarlak fırın tepsisine yassılanarak döşenir üzeri 2 çorba kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlanır, domates ve biber dilimleriyle süslenerek önceden ısıtılmış 200 der. fırında kızarana kadar pişirilir. ( Pişerken hafif küçülüyor, tepsinin ortasına doğru büzülüyor, bu durum sizi şaşırtmasın )
Fırından çıkarılan yemeğimiz dilimlenerek sıcak sıcak servise sunulur, arzuya göre yanında pilav da yapabilirsiniz, ayranı da unutmayın derim :)
Afiyet Olsun.
Piştikten sonra resmini çekemedim, sanırım sebebini açıklamama gerek yok :) çünkü herkes fırından yayılan koku eşliğinde masadaki yerini almış yemeği bekliyordu :))
of off offf diyorum..nefiss..
YanıtlaSilellerıne saglık canım,bu harıka bir tepsı kebabı oluyor bizlerde çok sevıyoruz.Afıyet olsun sizlerde.
YanıtlaSilEvet biz de çok beğendik :)
SilBazen ev halkının fotoğraf için sabrı olmuyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMaalesef :(
Silellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilBLOGUNUZU TAKİBE ALDIM.ENFES GÖZÜKÜYOR.EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM İNŞALLAH.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Ben de sizi takip ediyorum :)
Sil