13 Temmuz 2012 Cuma

Yunan Cacığı



Geçtiğimiz günlerde bir Tv programınca görmüştüm, Yunanlar, bizim bildiğimiz Cacığı, süzme yoğurtla ve susuz olarak yapıyorlarmış. Soğuk ikramlıkları günün her öğününde ve özellikle de kahvaltıda severek yediğim için, cacığı bu haliyle de seveceğimi düşünerek ben de Susuz Cacık yani Yunan Cacığı yaptım, çok da hoşuma gitti sizlere de tavsiye ederim.


Malzemeler:

* 1 kase süzme yoğurt ( çok katı olmasın )
* 1 adet salatalık
* Bir tutam dereotu ( isteğe bağlı )
* 2 diş sarımsak
* Tuz

Yapılışı:

Süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırılır, içine kabuğu soyulmadan doğranmış salatalık ve kıyılmış dereotu ilave edilerek karıştırılır, servis tabağına alınarak isteğe göre üzeri kuru nane ve pul biberle süslenerek ikram edilir.

Ben kızarmış kepekli ekmekle yemeyi tercih ettim.

Afiyet Olsun.







8 yorum:

  1. benimde çok hoşuma gitti.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. kuru cacık diye yaparım ben hep bunu
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel isim bulmuşsunuz 'kuru cacık' :)) Teşekkür ederim

      Sil
  3. bende çok severim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ne hoş olmuş. bir de böyle denemek lazım. eline sağlık buketim. sevgiler benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) eğenmenize sevindim benden de sevgiler.

      Sil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))