25 Aralık 2011 Pazar

Yulaflı Bisküvi


Bir süredir sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz,bu sebeple hamurişlerinden ve şekerli gıdalardan uzak durmaya gayret ediyoruz. Bu konuda çeşitli yayınları takip etmekle birlikte Prof. dr. Canan Efendigil Karatay'ın Karatay Diyeti kitabını da okudum, her ne kadar 'diyet' dense de aslında bir 'yaşam tarzı'. Canan Karatay sporuyla... örnek öğün listeleriyle... ve uzak durulması gereken gıdaları gerekçeleriyle sunarak her insanın uyması gereken sağlıklı yaşam tarzını anlatmaya çalışmış eğer tam uygulanabilirse Karatay diyeti gerçekten çok faydalı, tavsiyelere uyduğum zaman hem az yiyip hem de acıkmamanın şaşkınlığını ve hafif bir bedene sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorum ancak  her ne kadar ekmeği kessem de diğer hamur işlerinden bazen uzak duramıyorum. Ama onun da çözümünü bulmaya çalışıyorum, Karatay kitabında düşük glisemik indeksli ve lifli gıdaların önemi üzerinde özellikle durmuş ve bu anlamda yulafın mükemmel bir besin olduğuna değinmiş.

Bunu duyan eşim ' iyi o zaman ben yarın gidiyim bir çuval yulaf alıyım' dedi :))) Gerçekten de çok ciddiydi, bayılır toptan alışveriş yapmaya :))  bütün akşam 'o çuvalı nereye koyucaz, hayır ben istemem' deyip durdum ve eşim çuvalı kapıp gelmeden sabah erkenden markete koşup bir paket Eti Lifalif yulaf ezmesi aldım ve eve koşarak bu yulaflı bisküvileri yaptım. Yalnız bu bisküviler çok güzel oldu ben işin o kısmını düşünememiştim yarın eşim bir çuval yulaf alır gelirse hiç şaşmam :)))

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı un ( yaklaşık )
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( ya da esmer şeker )
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1' er çay kaşığı zencefil, zerdeçal ve tarçın
Yapılışı:

Tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri, bir fiske tuz ve yumurta krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır. Ardından yulaf ezmesi, un ( yavaş yavaş ), kabartma tozu ve baharatlar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde dilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve avuç içi ile bastırılıp yassılaştırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 170 der. önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Çay, süt ya da salep eşliğinde servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.


6 yorum:

  1. sen çok yaşa emi. eşin de hoş adammış vesselam. Bisküviler güzel ellerine sağlık. Benimki de aynı. Dün mersin'e gitmişti. oradan 3 çuval meyve kapıp gelmiş. Ben de bir çuval greyfurtu ne yapacağım dedim durdum bütün gece. Keşke limon alsaydın keşke limon alsaydın. Nasılsa ekşimez kokmaz. Kışın da çok gider felan işte. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Sevgili Tombul tarifler :) Beyler stok yapmaya bayılıyor her halde :)

    YanıtlaSil
  3. Dukan diyeti içinde bir alternatif olabilir :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ahh şu kilolar ya... 5 kilo fazlam var gitmiyor ne yapsam....
    diyet yapmaktan da nefret ederim

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar :) Çok faydalı bir tarif olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Benimd eçok hosuma gitti. Elelrine saglik!!

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))