7 Temmuz 2011 Perşembe

Dondurmalı Pasta ( Limonata Sos Eşliğinde )

Kesinlikle, bu pasta bizim Lezzethanemizde yaza damgasını vurmuş durumda :) Yani hergün yapsam koca bir pastayı eşim ve ben bir oturuşta yeriz.... ( hatta yedik bile :) Uzun zamandır aklımdaydı parfe ve keki birleştirip bir pasta haline dönüştürmek, sonunda yaptım ve muhteşem bir lezzet yakaldım. Şiddetle tavsiye ediyorum. :)

Özellikle belirtmek istediğim birşey daha var bu pasta çokkk ekonomik. Ben pasta tabanını BİMden 2,5 Tl ye aldım tek katını kullandığımız için maliyet yarıya düşüyor. bunun dışında 1 pkt. krem şanti ve biraz süt kullanıyoruz yani toplam en fazla 3 Tl ye malolan bir pasta.

Malzemeler:

1 adet pasta keki ( tek katı kullanılacak )
1 poşet toz krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi

Limonata sos için:

1 su bardağı limonata
1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:

Pasta kekimizin tek katını şekerli ya da sütlü su karışımıyla ya da benim yaptığım gibi pekmezle, fırça yardımıyla ıslatıyoruz.

Krem şantiyi 1, 5 çay bardağı süt ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Ardından Limon kabuğu rendesini ilave ederek tekrar çırpıp pasta kekimize, tamamını kalın bir tabaka halinde yayıyoruz. İyice donana kadar buzlukta ( derin dondurucuda ) bekletiyoruz.

Bu arada eğer soslu ikram etmek isterseniz Limonata sosunu hazırlıyabilirsiniz. Bunun için :

1 su bardağı limonataya 1 tatlı kaşığı nişasta ilave ederek sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan 1 dak. sonra ocaktan alarak arasıra karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

Pastamız iyice donunca, dilimleyerek arzuya göre limonata sos ilavesiyle servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.


6 yorum:

  1. Sevgili Buket, bu tarifi çok severim. çok önceleri tanıştığım bir hanım vermişti böyle bir tarifi yaz aylarına çok yekışıyor seninde eline sağlık. Bloğumda bir yazı paylaştım şayet okursan duygularını almak isterim sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. hayirli geceler canim,

    müthis görünüyor! ellerine yüregine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım çekti .çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  4. İyi ki uğramışsınız bana!!! Aman ne güzel bir blogmuş bu...Hele son yazıdaki pastayı hemen yarın denemem lazım...Müthiş bişi olmalı, yarını zor edeceğim anlaşılan...

    YanıtlaSil
  5. bu tarife bayıldım kesinlikle bende deniycem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))