Aslında zeytinyağlıları genelde hanımlar, dolapta bulunsun bir misafir gelince hazır olur diye yaparlar ama bizim evde durum pek öyle olmaz... çünkü misafire kalmaz :) kahvaltıya bile zar zor saklarım :)
Ben zeytinyağlıları Doğu usulünde salçalı ve acılı olarak daha çok seviyorum... hernekadar gurmeler ( ! ) zeytinyağlılarda acı va salça bulunmaz dese de ben yapıyorum ve nefis oluyor...
Malzemeler:
15 adet dolma biber ( küçük boy )
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
Zeytinyağ
Tuz, kekik, pul biber, kuru nane
1 adet domates ( kapak olarak )
Yapılışı:
Kuru soğanlarımızı minik doğrayıp zeytinyağında hafif saratıyoruz ardından salçalarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız pirincimizi ilave ederk karıştırıp ocaktan alıyoruz. İnce kıyım maydonoz, tuz ve diğer baharatlarımızı ekleyerek harmanlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada baş kısımlarını kesip içlerini temizleyerek biberlerimizi hazırlıyoruz.
Soğuyan içimizden biberlerin üzerindebiraz boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldurarak ağızlarını domates dilimleriyle kapatıp tenceremize diziyoruz. Hepsi tamamlanınca dolmalarımızın üzerini porselen bir tabak ya da dolma taşı ile ağırlık koyarak üzerinden 1 su bardağı kadar sıcak su gezdirerek çok kısık ateşte 35 - 40 dak. kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.
hmm bende bayilriim biber dolmasina! yaninada miss gibi ev yapimi yogurt oh yeme de yaninda yat vallahi :)
YanıtlaSilellerine saglik..sicacik sevgiler