2 Aralık 2010 Perşembe

Etli Biber Dolması

Kış geldi, yazın soğuk soğuk zeytinyağlısını yediğimiz sebzeler artık etli sıcak yemekler haline dönüşmeye başladı. Bunlardan biride dolma biber. Kurusu ayrı güzel tazesi ayrı... Ben kendi usulümce hazırladığım iç malzemeyle nefis bir lezzet elde ettim. Bakalım nasıl yapmışım.

Malzemeler:
  • 1/2 kg. dolma biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, kekik, pul biber, kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı salça ( ayrıca üzerine )

Yapılışı:

Biberlerin üst kısımları dikkatlice kesilerek içleri temizlenir ve yıkanır (üstten kestiğimiz bölüm kapak olarak değerlendirilecek )

Diğer tarafta kurusoğan çok minik doğranır, kıyma, bulgur, baharatlar,salçalar ve nar ekşisi ilave edilerek iyice yoğrulur. Hazırldığımız iç harç, temizlediğimiz biberlere, üst kısmında biraz boşluk bırakacak şekilde doldurulur ve kestiğimiz kısımlar kapak olarak üzerlerine yerleştirildikten sonra tencereye dizilir. 1 çorba kaşığı tereyağ minik minik üzerlerine paylaştırılır ve 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı suda ezilerek üzerinden gezdirilir ve çok kısık ateşte 45 dak. kadar pişirilir. ( Ara sıra suyu kontrol edilerek eklenmelidir.)
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun.


3 yorum:

  1. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))