- 2 su bardağı kepekli un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya ( ya da 1/4 yaş maya )
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Normal un ( açmak için )
Yapılışı:
Maya ve şeker karıştırılarak az ılık su ile eritilir ve3 - 4 dak. kabarması sağlanır.
Diğer tarafta un ve tuz karıştırılarak ortası havuz gibi açılır ve eritlen maya ve tereyağ eklenerek ara ara, sıcağa yakın ılık su ilavesi ile çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurumuz yaklaşık yarım saat kadar sıcak bir ortamda üzeri kapalı olarak mayalandırılır. Süre sonunda kabaran hamurdan portakaldan küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve üzeri örtülerek 10 dak daha mayalandırılır.
Daha sonra her bir beze el yardımıyla ( elimizi unlayarak ) 1 cm kalınlığında yasılaştırılarak un serpilmiş bir zemine dizilir ve üzeri örtülerek en az 10 dak tekrar kabarması sağlanır. Kabaran yassı hamurlar yağsız teflon tavada çok kısık ateşte pişirilir.
Sıcak sıcak kahvaltı eşliğinde servise sunulur .
Önemli not: Beklemek biraz sıkıcı olsa da bazlamanın püf nktası hamurunun çok iyi mayalanmış olmasıdır. Diğer bir önemli nokta ise pişirirken önce bir tarafı pişecek ki bu esnada kabarmaya başlayacaktır. Daha sonra diğer tarafı pişirilecek.
Afiyet Olsun.
Aman da amanlar elleriene sağlık maya süresi evet sıkıcı haklısın:))
YanıtlaSilCok güzel olmus. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilçok seviyorum ama yapamya cesaretim yok..ellerine sağlık cnm,ayrıca afiyet olsun..
YanıtlaSilselam sevgili Buket
YanıtlaSilellerine sağlık ben hamuru ekmek makinasında yapıyorum o zaman hazır kabarmış hamur çıkınca karşıma çok kolay oluyor:)
bazlama her türlü nefistir bayılırım bir de kilolar gelmese:)))))
bazlamayı bir kere evde denemiştim ama normal unla..ellerine sağlık gerçekten nefis
YanıtlaSil