16 Kasım 2010 Salı

Buğdaylı Sütlaç

Bayram geldi :) her evde ikramlık tatlılar mutlaka hazırlanır. Biz baklavamızı hazır yaptırdık :)ancak öyle görünüyor ki misafire bırakmadan baklavaları biz halledicez :)) o nedenle azar azar günlük sütlü tatlılar yapmayı planlıyorum.
Geçenlerde yoğurtlu çorba yaparken buğday kullanınca acaba sütlacı da buğdayla yapsam nasıl olur diye düşündüm ve denedim gerçekten de çok güzel oldu. O nedenle ilk sırada Buğdaylı Sütlaç var.
Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1,25 ( 1 +1/4 ) su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 pkt. vanilya

Yapılışı:

Buğdya yumuşayana kadar haşlanır.( Çok yumuşamasın biraz da sütle pişecek )

Diğer tarafta süt ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır sütümüz kaynayınca haşlanmış buğdaylar ilave edilerek tamamen yumuşayana kadar pişirilir ardından toz şeker eklenerek bir taşım kaynatılır en son çok az su ile nişasta ve vanilya karışımı ezilerek kaynamakta olan sütlaca sürekli karştırarak ilave edilir ince puding kıvamını alana kadar pişirlir ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır, soğuduktan sonra servise sunulur.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Bayramını kutlar, güzel bir bayram geçirmeni dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok farklı bir sütlaç olmuş,elinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))