9 Ağustos 2010 Pazartesi

Piliç Külbastı

Tavuğun her türlüsüne bayılırım. Haşlaması, fırında pişmişi, mangalda ızgarası, tavada pişmişi....hiç farketmez hani neredeyse çiğ çiğ bile yerim :) Ben bugün kekikli, biberiyeli külbastısını tercih ettim.
Malzemeler:
  • 1 kg. piliç külbastı ( açılmışbut kısmı )
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Tuz
  • Kekik, biberiye

Yapılışı:

Piliçin pirzola kısmı yıkanır ve yer yer bıçakla çizilerek çok az yağlanmış, kızgın teflon tavada pişirilir. Kızarmaya yakın yanına domates ve biberler ilave edilir. Piliçler tamamen kızarınca tuz, kekik ve biberiye serpilerek servis tabağına alınır ve kızarmış domates ve biberle süslenerek ikram edilir.

Afiyet Olsun.


7 yorum:

  1. Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık bayılırım tavuğa bu şekildede harika görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,tavuğun her halina varım :)

    YanıtlaSil
  4. Canım külbastı ve sunumun şahane görünüyor,çok iştah açıcı....hayırlı ramazlar diliyorum...

    Ayrıca Buketcim senden bir ricam olabilirmi?
    Zeynebingüncesi arkadaşımız uzun zamandır yoktu,yeni bir yazı yazmış ama ben ona yorum yazamıyorum,nedenide yorum ayarlarından kaynaklanıyor,ona iletebilirmisin yorum ayarlarını pop-up pencere veya tam sayfa yapsın....çok teşekkürler canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun.Sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))