- 2 su bardağı kepekli un
- 2 su bardağı normal un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar ılık su
- 1 yumurta sarısı ( üzerine )
Yapılışı:
Önce maya ve şeker karıştırlarak ılık sütün içinde 5 dak. kabarması sağlanır.
Diğer tarafta normal un, kepekli un, tuz karıştırılarak ortası havuz gibi açılır ve kabaran maya , sıvıyağ ve yavaş yavaş ılık su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında ele yapılmayan bir hamur yoğrulur. Hamurumuz pürüzsüz bir hal alınca üzeri nemli bir bezle örtülerek sıcak bir ortamda 45 dak. kadar mayalanması sağlanır.
Süre sonunda mayalanan hamurumuz 8 eşit parçaya bölünerar yuvarlak bezeler yapılır ve her biri, el ile yassılaştırılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzeri örtülerek tekrar tepsi mayası alması sağlanır. Pideciklerimiz kabarınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, isteğe göre susam ve çörek otu serpildikten sonra tahta spatulanın geniş ucuyla bastırarak, baklava dilimi olacak şeklinde çizilir.
Önceden ısıtılmış 200 der. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
Ramazan pidesi çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Canım hayırlı ramazanlar...ellerine sağlık pidecikler harika görünüyor,sanki bakarken kokusunu hissettim....sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor.imrenmemek imkensız
YanıtlaSilof of el yapımı gibiside yok ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
Çocukken Ramazanda en çok pideyi sever ve beklerdim. (Hala da öyleyim)Piden çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel olmuşlar.Hayırlı ramazanlar dılıyorum...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum canım.ellerine saglık.
YanıtlaSil