Tavuğun her türlüsüne bayılırım. Haşlaması, fırında pişmişi, mangalda ızgarası, tavada pişmişi....hiç farketmez hani neredeyse çiğ çiğ bile yerim :) Ben bugün kekikli, biberiyeli külbastısını tercih ettim.
Malzemeler:
- 1 kg. piliç külbastı ( açılmışbut kısmı )
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Tuz
- Kekik, biberiye
Yapılışı:
Piliçin pirzola kısmı yıkanır ve yer yer bıçakla çizilerek çok az yağlanmış, kızgın teflon tavada pişirilir. Kızarmaya yakın yanına domates ve biberler ilave edilir. Piliçler tamamen kızarınca tuz, kekik ve biberiye serpilerek servis tabağına alınır ve kızarmış domates ve biberle süslenerek ikram edilir.
Afiyet Olsun.
Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerinize sağlık bayılırım tavuğa bu şekildede harika görünüyor
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,tavuğun her halina varım :)
YanıtlaSilCanım külbastı ve sunumun şahane görünüyor,çok iştah açıcı....hayırlı ramazlar diliyorum...
YanıtlaSilAyrıca Buketcim senden bir ricam olabilirmi?
Zeynebingüncesi arkadaşımız uzun zamandır yoktu,yeni bir yazı yazmış ama ben ona yorum yazamıyorum,nedenide yorum ayarlarından kaynaklanıyor,ona iletebilirmisin yorum ayarlarını pop-up pencere veya tam sayfa yapsın....çok teşekkürler canım,sevgiler...
Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun.Sevgilerrrrr.....
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSil