20 Mart 2010 Cumartesi

Sosisli Milföy Mantısı

İster çayın yanında , isterseniz davet sofralarında şık ve şirin bir ikramlık. Üstelik çok pratik.


Malzemeler:
  • 8 adet milföy hamuru
  • 3 adet sosis
  • 1 talı kaşığı salça
  • Bir tutam maydonoz
  • Sıvıyağ, tuz

Yapılışı:

Milföy hamurları çözdürülür ve kare kare dörde kesilir.

Diğer tarafta sosisler minik minik doğranır va sıvıyağda sotelenir, salça ve tuz ilave edilir ve kavrulur en son kıyılmış maydonoz eklenerek karıştırlır.

Her bir milföy karesinin ortasına bir çay kaşığı sosisli iç konur ve önce karşılıklı iki kenar kapatılır ve sonra ortada dört kenar birleştirilerek mantı şeklinde kapatılır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 200 der. ısıtılmış fırında pişirilir.

Ketçap ve mayonez eşliğinde servise sunulur.


Afiyet Olsun.



2 yorum:

  1. merhabalar bende sosisli milföy yapıyorum ama mantısını ilk defa sizde gördüm değişik bir tarif ve güzel bir sunum..ellerinize sağlık...ayrıca mayonez ve ketçap süper ikili...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,yorumun beni mutlu etti.Teşekkür ederim.
    mantın süper görünüyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))