22 Mart 2010 Pazartesi

Pastane Sandviçi


Bu minik Sandviçleri Pazar kahvaltımız için hazırladım. Yumuşacık ve çok lezzetli idi. Pastanelerde satılan sandviçlerin aynısı. Kendime resimdeki domatesliyi hazırladım. Eşim içinse peynirlisini.
Bu güzel lezzeti mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine )
Yapılışı:

Un, tuz, şeker,maya, yumurta akı, süt, sıvıyağ ve yumuşak hamur kıvamını elde edecek kadar ılık su karıştırılır ve pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan cevizden çok az büyük parçalar koparılır ve hafif oval bir şekil verilerek aralarında biraz mesafe bırakarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzeri başka bir tepsi ile kapatılıp 25 - 30 dak kadar mayalanması beklenir. Süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 der. önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkan sandviçler soğuyunca araları kesilir ve peynir, domates, maydonoz ve istenilen malzemelerle sandviçler oluşturulur.
Afiyet olsun.

Not: İsterseniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek daha büyük sandviçler elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))