19 Mart 2010 Cuma

Baharatlı Bulgur Pilavı

Bulgur pilavının her türlüsünü çok severim. Domateslisi, Sadesi, Mercimeklisi, Salçalısı ve Adana Kebabın yanında özellikle tercih ettiğim Baharatlısı.

İsterseniz bir yemeğin yanına eşlik eder ya da başlı başına bir öğün olur turşu veya cacıkla...

Malzemeler :

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik, pul biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

Kuru soğan minik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir ardından salçalar ilave edilir ve kavrulur. Daha sonra bulgurumuz eklenir ve bir iki kez çevrildikten sonra tuz ve diğer baharatlar bolca ilave edilerek üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle pişirilir.

Arzuya göre lavaş ya da yufka ekmeği ile ve ayran eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.



5 yorum:

  1. Ellerine sağlık hayırlı cumalar benim sayfma beklerim.

    YanıtlaSil
  2. ımmm bayılırım şöyle acılı acılı olcak
    ellerine sağlık
    mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  3. bu sunumla yemeyen bile yer:) şifa olsun,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. yanına da cacık, harika olur öyle değil mi:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. silindir şeklide pek güzel
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))