Anadolumuzun geleneksel lezzetlerinden biridir bulgur pilavı. Domateslisi, sadesi, salçalı baharatlısı...vb çeşitleri çoktur. Ben bu kez Mercimekli olanını sunmak istedim.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- Sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
İlk olarak sıvıyağ tencereye alınır ve ısındıktan sonra bulgurumuz ilave edilir ve kavrulur ardından haşlanmış mercimeklerimiz ilave edilir ve bir iki kez çevrilir. En son tuz ve bulgurların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek tenceremizin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Et yemeklerimizin yanında ya da Anadolumuzun geleneksel yufka ekmeği eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Ellerine sağlık canım,bunu aldım,sen başka koy:)Sevgiler
YanıtlaSilcanım eline sağlık.biz de böyle mercimeklisini yapar ve çok severiz...yanına da ayran veya cacıkla harika bir menü...hımmm
YanıtlaSilHARİKA BİR PİLAV ELLERİNE SAĞLIK CANIM ...
YanıtlaSilbulgur pilavinida pek severim:)
YanıtlaSilellerinize saglik.
hayirli aksamlar:)
sa. gece vakti bakayım dedim karşımda mis gibi mercimekli pilav turşuylada ne güzel yenir afiyetler olsun canım.A.E.O.
YanıtlaSilellerine sağlık bende çok severim harika olur.sevgiler
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, cok istah acici görünüyor, canim cekiverdi. sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık bulgur pilavının her çeşidi güzel yurt dışında bulgur diye birşey olmadığını düşünebiliyor musun
YanıtlaSilhımmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık
YanıtlaSilçok severim eline sağlık canım iyi geceler
YanıtlaSilEllerine sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSil