23 Mart 2009 Pazartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı

Anadolumuzun geleneksel lezzetlerinden biridir bulgur pilavı. Domateslisi, sadesi, salçalı baharatlısı...vb çeşitleri çoktur. Ben bu kez Mercimekli olanını sunmak istedim.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı:

İlk olarak sıvıyağ tencereye alınır ve ısındıktan sonra bulgurumuz ilave edilir ve kavrulur ardından haşlanmış mercimeklerimiz ilave edilir ve bir iki kez çevrilir. En son tuz ve bulgurların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek tenceremizin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Et yemeklerimizin yanında ya da Anadolumuzun geleneksel yufka ekmeği eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.

11 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,bunu aldım,sen başka koy:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım eline sağlık.biz de böyle mercimeklisini yapar ve çok severiz...yanına da ayran veya cacıkla harika bir menü...hımmm

    YanıtlaSil
  3. HARİKA BİR PİLAV ELLERİNE SAĞLIK CANIM ...

    YanıtlaSil
  4. bulgur pilavinida pek severim:)
    ellerinize saglik.
    hayirli aksamlar:)

    YanıtlaSil
  5. sa. gece vakti bakayım dedim karşımda mis gibi mercimekli pilav turşuylada ne güzel yenir afiyetler olsun canım.A.E.O.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bende çok severim harika olur.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Canim ellerine saglik, cok istah acici görünüyor, canim cekiverdi. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık bulgur pilavının her çeşidi güzel yurt dışında bulgur diye birşey olmadığını düşünebiliyor musun

    YanıtlaSil
  9. hımmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  10. çok severim eline sağlık canım iyi geceler

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))