22 Mart 2009 Pazar

Tavuk Köftesi

Beyaz etin daha sağlıklı bir besin kaynağı olduğu tartışmasız kabul edilmiş durumda. Bu nedenle ben de LezzetHanemden Tavuk, Balık ve Hindiyi eksik etmemeye çalışıyorum. Bu kez tavuk etini biraz işlemek, baharatlarla iyice özdeşleştirmek istedim ve Tavuk Köftesi yaptım. Ancak maalesef Tavuk Kıymasını hazır olarak bulmak zor ve marketlerde de kuş gribi vakasından sonra tavuk etinin işenmesi yasaklanmış. Bu durumda iş bana düştü tavuk etini robotta çekerek kıyma elde etmeye çalıştım, aslında daha da sağlıklı oldu ama kıyma makinasının yerini tutmuyor.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 6- 7 dal maydonoz
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Yapılışı:

Robottan çekerek kıyma haline getirdiğimiz tavuk etini derin bir kaba alaral içine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz kuru soğan, ezilmiş sarımsak, 1 adet yumurta, doğranmış maydonoz, robottan çekilmiş ekmek içi, 1 kaşık un ve diğer tüm baharatlarımızı ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Harcımız istediğimizden cıvık ise çok az dah un ilavesi yapılabilir. Daha sonra bu harcımızı katılaşması ve baharatlarla özdeşleşmesi için 25 - 30 dak. kadar buzdolabında bekletiyoruz. Dinlenen harcımızdan istediğimiz şekilde köfteler yaparak ısıtılmış teflon tavada çok az sıvı yağ ile kızartıktan sonra yanında pilav ya da makarna eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. cok lezzetli gorunuyor. :)
    ellerinize saglik.
    hayirli pazarlar :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun,nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    Evet aynı tarif ettiğiniz gibi uzun şiş ve ucu tığ gibi,onunda numaraları var.
    battaniye örmek içinde yapmak istediğiniz büyüklükte zincir çekerek başlıyorsunuz,benim çeyiz blogumda tunus işi takım var, bahçıvan pantolonunu daha eklememiştim, onları senin için ön sayfaya çekeyim bakarsın.
    İyi pazarlar.

    http://supprusstaki.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Akşama ne yapayım diye düşünüyordum:))Ellerine sağlık,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. http.//belguzaranne.blogspot.com22 Mart 2009 16:37

    MERHABA BELIRLI BIR YAŞTAN SONRA KIRMIZI ET BIZLERI IYI GELMIYOR ELINE SAĞLIK BEYAZ ETLE DAHA SĞLIKLI AFIYET OLSUN

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM BİZİM BURALARDA TAVUK KIYMASINI HER TAVUKÇUDA RAHATÇA BULABİLİYORUZ UZUN ZAMAN OLDU AMA YEMEYELİ GÖRÜNCE ANLADIMKİ EPEY ÖZLEMİŞİM...

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık ...severim ama evde hiç yapmadım..dediğin gibi kıyma haline getirmek zor olduğu için...sevgiler .iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim tavuk köftesini ama dediğin gibi artık hazır satmıyorlar tavuk kıyması. Çok çabuk bozulabildiği içinmiş. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bende müthiş bir lezzettir ellerin sağlık arkadaşım...
    Denemem gereken bir lezzet...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))