20 Mart 2009 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa

Kış mevsiminden kalma bu son günlerde Zeytinyağlı Pırasa yapmadan sezonu kapatmak istemedim. Yemeği yaparken sebzelerin renkleri öyle hoş bir kompozisyon oluşturdu ki resimlemeden geçemedim. Çiğ haldeyken renkleri ile gözlerimize, pişince ise midemize hitap eden nefis bir lezzet pırasa.
Malzemeler:
  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 fincan pirinç
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Bir fiske şeker
  • Zeytinyağ
Yapılışı:

İlk olarak tenceremize zeytinyağımızı alıyor ve ısınınca minik doğradığımız kuru soğanlarımızı ve beraberinde ince halkalar halinde doğradığımız havuçlarımızı ilave ediyor ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince bir fiske şeker ve bir çorba kaşığı salçamızı ekliyor ve biraz daha kavurduktan sonra temizleyip 1 cm. kalınlığında verev doğradığımız pırasaları da ekliyerek 5 dak. kadar kavuruyoruz. Ardından tuz ve sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu ilave ediyor ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dak. sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçlerimizi ilave ediyor ve 25 - 30 dak. daha pişirdikten sonra soğumasını bekleyip limon eşliğinde servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Bu halde bile nefis görünüyor,ellerine sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. kis aylarinin vazgecilmez bir lezzetidir cok severim ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. cok guzel gorunuyor.:)ellerinize saglik.super hafta sonlari :)

    YanıtlaSil
  4. Ah arkadaşı m şu günlerde pırasa allmıyorum artık, midemi yakıyor..
    Ellerine sağlık enfes duruyor...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım pırasa harıka görünüyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bayilirim zeytinyagli pirasaya amaaaaa... esime yediremiyorum bir turlu, o sevmeyince ben de yapamiyorum :( Eline saglik....

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))