Aslında bu müthiş Lezzete Elma Dilim Patates de deniyor ama ben yoğun baharatlarından dolayı bu ismi tercih ediyorum.
Dondurulmuş olarak hazırları da var ancak ben evde kendim hazırlıyorum hem daha sağlıklı ve hem de daha ekonomik oluyor.
İster kahvaltıda, isterseniz ikindi çayında ya da et ve balık eşliğinde garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet patates ( isteğe göre artırılabilir )
- tuz
- kekik
- pul biber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
Patateslerimizi soymuyoruz. Bildiğimiz temiz bir ovma süngeri ile ( scotch brite ) dışını kazırcasına ovarak yıkıyoruz sonra patateslerimizi 4 ya da büyüklüğüne göre 6 dilime bölüyoruz ve isteğimize göre tuz, bolca kekik, pul biber ve 1 kaşık zeytinyağımızı da ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize patateslerimizi diziyoruz ve önceden ısıtılmış 200 der. fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
çok severim bende elma dilimli patatesi ama soslu hiç yapmadım bir de öyle deneyeyim
YanıtlaSilSENDE GÖRDÜM AKŞAMA HEMEN YAPTIM GERÇEKTEN ÇOK HAFİF OLUYORMUŞ.EŞİMDE ÇOK BEGENDİ PATATES KIZARTMASINI SEVENLER İÇİN BİRAZDA YAĞ EKLEYEREK YAPILIRSA SÜPER OLUR.BEN TUTTUM BU TARİFİ ARTIK MENÜMDE. SEVGİLER.
YanıtlaSilbu akşam makarna ve köfte ikilisinin yanında olacak inşallah meksika patatesler :)
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilGerçekten senin de belirttiğin gibi çok yönlü bir yiyecek bu elma patatesler..Çayın yanında, yemeğin yanında süper eşlik ediyorlar.
Evde de kolayca hazırlanıyor ben de sık sık yaparım, et yemeklerinin yanına.
Ellerine sağlık şekerim.
SEVGİLER.
bu patatesten bende yapıyorum karabiber ekleyerek hem az yağlı hemde lezzetli oluyor elinize sağlık.
YanıtlaSilbu karışmla marine edilmiş patatesleri bir de pişirme torbasına koyarak, fırında pişirin, harika bir lezzet...
YanıtlaSilafiyet olsun :)