22 Ocak 2009 Perşembe

Etli Lahana Sarması

Yaprak sarmasını yaparım ama hayatımda ilk defa lahana sardım ve Hayatımda Yediğim Ennnn Muhteşem Lahana Sarması bu idi :)

Malzemeler:
  • Lahana ( miktarını söyliyemiycem çünkü benim lahanam özel olarak memleketten geldi yaklaşık 15 kg vardır:) Tabii hepsini kullanmadım.)
  • 1 kg yağlı koyun kıyması
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydonoz
  • Tuz
Sos İçin:
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 bardak su
Yapılışı:
Lahanalarımızı iri parçalar halinde 10 dak. kadar haşlıyoruz. Diğer tarafta kıymamıza rendelediğimi kuru soğanı, doğradığımız maydanozu, bulguru ve diğer bütün malzemeleri ilave ederek iyice yoğuruyoruz ve haşladığımız lahana yapraklarından orta büyüklükte parçalar keserek sarıyoruz ve tenceremize düzenli olarak diziyoruz tencere dolunca sarmalarımızın en üstüne çay kaşığı ile küçük küçük tereyağ parçaları serpiştiriyoruz ( yaklaşık 1 kibrit kutusu kadar ) ve ısıya dayanıklı bir malzeme ile üzerini örterek ( ben porselen tabak kullandım ) 1 su bardağı sıcak suda eriitğimiz 1 çorba kaşığı domates salçamızı sos yaparak tabağın üzerinden döküyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp, ocağı da en kısık dereceye getirerek tam 2 saat pişiriyoruz (Ara sıra suyunu kontrol edip az az su takviyesi yapabiliriz.)
Sonucu anlatamıycam, yaşamanız lazım:)
Afiyet Olsun.

14 yorum:

  1. Bayilirim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. cetvellemi ölçtün bunları ne kadar düzgün görünüyorlar tadıda güzeldir eminim.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK CANIM EMİNİM GÜZEL OLMUŞTUR AMA BEN ASLA YİYEMEM LAHANA SARMASINI KOKUYOR.((((

    YanıtlaSil
  5. ben de yaprak sarmasından daha çok severim lahana sarmasını. harika olmuş canım. ellerine sağlık. ben tabağı olduğu gibi alıp gidiyorum. nasılsa sende bir tencere daha vardır. :)))

    YanıtlaSil
  6. UY UY ELLERİNE SAĞLIK İLKEZ DENENMIŞ LEZZETİNDEN YENMEZ O YAV İLKLER HEP LEZZETLİ OLURMUŞ.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. lahana sarması
    bayılırım
    yemeye başladığım zaman kimse beni tutamaz öyle 3-5 tane kesmez beni
    ve sizinkiler çok güzel görünüyorlar
    o tabağı bana verirmisiniz ? :)
    iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  8. Ya annem çok güzel yapar evlenmeden önce (5 ay) bende yapıyordum onunla beraber ama gecenlerde yapmaya çalıştım olmadı saramadım bende kabuska yaptım :D

    bu arada yorumunuz için teşekkür ederim inşallah sizde osmanlıca öğrenmeye başlarsınız :)

    YanıtlaSil
  9. lahana sarmasını çok severim ve en kısa zamanda senin tarifinide deneyeceğim:)
    çoook güzel bir blg yapmışsın buarada kutlarım takipcin olacağım:)

    YanıtlaSil
  10. kalem gibi ne güzel sarmışsın canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. :))
    çok teşekkürler yorumun için.
    doğru söylüyorsun pek yemek yapan bir tip gibi durmuyorum ama tarif yardımı+hayalgücümle birşeyler denemeye çalışıyorum:) yemek yapmak çok rahatlatıyor. tariflerini takip edeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merhaba arkadasım,akdenızden kucak dolusu sevgıler

    YanıtlaSil
  13. Merhabaa;
    fotoğrafı görünce zaten direk ekrandan elimi uzatıp bir iki tane almak istedim:):)ellerinize sağlık.eskiden ben hiç sevmezdim lahana dolmasını ama şimdi seviyorum. zaten son yıllarda eski sevmediklerim çok sevdiklerim oluverdi.lahana bulursam burada ben de yapmayı deneyeyim bari.iki gün önce konservesini almıştık canımız istemişti.siz bizim için de yiyin afiyetle..sevgileer

    YanıtlaSil
  14. bacım sen bunları makineylemi sardın kız
    ellerine sağlık ha
    harikasın.öptümmmmmmmmm

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))