25 Ocak 2009 Pazar

Sosyete Mantısı

Hazır yufka ile yapıldığı için Sosyete Mantısı denmekte. Son derece pratik ve çok çok lezzetli.

Malzemeler:
  • 3 adet yufka ( isteğe bağlı )
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • tuz, karabiber
  • kuru nane, pul biber
  • Sıvı yağ

Sos İçin:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ ( ya da tereyağ )
  • 1 çorba kaşığı pul biber

Yapılışı:

ilk olarak çok az sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı pembeleştiriyor ardından kıymamızı ilave ederek kavuruyor ve daha sonra baharatlarımızı ekliyor ve son olarak da ocağı kapatıp doğradığımız maydanozumuzu ilave edip karıştırıyor ve bir kenera alıyoruz. Diğer tarafta yufkalarımızı açıp çok az sıvı yağ ile yağlıyoruz ve yufkamızı önce enlemesine sonra boylamasına keserek 4 parçaya ayırıyor ve düz kenarlarına kıymalı harcımızı koyup sıkmadan ve kenarlarını katlamadan sigara böreğigibi sarıyoruz sonra herbir parçayı gül şeklinde kıvırıp kürdanla sabitliyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış fırına üzerine hiçbir şey sürmeden veriyoruz ve kızarınca sıcakken sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış pul biber ilavesiyle süslüyoruz.

Not: Güllerimizin büyük olmasını istersek yufkamızı sadece enlemesine 2 parçaya bölebiliriz.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık.
    Ne güzel görünüyorlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık ben bunu yapıyorum ama börek olarak mantı mıymış bu ama yine de mantı olsun da nasıl olursa olsun

    YanıtlaSil
  3. bu çarşamba gün sırası bende arkadaşlara ne yapsam diye düşünüyordum bunu yapayım

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık .Bende çok severim bu mantıyı.Ancak ben kıymayı,soğanı kavurmadan yufkayaların arasına ince tabaka halinde kaşıkla sürerim ve büktükten sonra ya yağda kızartırım veya üzerlerine sıvı yağ sürerek fırına sürerim ki daha hafif olur.....Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. elmalı turta ile ilgili soruna cevap olarak yazıyorum öyle sulu olmuyor, alt kattaki yumuşak ama oldukça kuru

    YanıtlaSil
  6. o kadar canım çektiki akşama yapıcam. Aslında bildiğim bir şey di ama unutmuşum. hatırlattığın için sağol.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Yorumun için teşekkür ederim.Yeşil mercimekli kısırda havuç rendesini ben uydurdum.Ama soğanla biraz ölüştürün çok lezzet katıyor.Yeşil soğan çok güzel oluyor ama eşiminde benimde midemize dokunduğu için kullanmadım.....Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor ellerine sağlık
    hemen denemek istiyorum.
    güzel olursa benden kötü yaparsam senden kaynaklansın olurmu :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))