Yaprak sarmasını yaparım ama hayatımda ilk defa lahana sardım ve Hayatımda Yediğim Ennnn Muhteşem Lahana Sarması bu idi :)
Malzemeler:
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
- Lahana ( miktarını söyliyemiycem çünkü benim lahanam özel olarak memleketten geldi yaklaşık 15 kg vardır:) Tabii hepsini kullanmadım.)
- 1 kg yağlı koyun kıyması
- 2 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydonoz
- Tuz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 bardak su
Lahanalarımızı iri parçalar halinde 10 dak. kadar haşlıyoruz. Diğer tarafta kıymamıza rendelediğimi kuru soğanı, doğradığımız maydanozu, bulguru ve diğer bütün malzemeleri ilave ederek iyice yoğuruyoruz ve haşladığımız lahana yapraklarından orta büyüklükte parçalar keserek sarıyoruz ve tenceremize düzenli olarak diziyoruz tencere dolunca sarmalarımızın en üstüne çay kaşığı ile küçük küçük tereyağ parçaları serpiştiriyoruz ( yaklaşık 1 kibrit kutusu kadar ) ve ısıya dayanıklı bir malzeme ile üzerini örterek ( ben porselen tabak kullandım ) 1 su bardağı sıcak suda eriitğimiz 1 çorba kaşığı domates salçamızı sos yaparak tabağın üzerinden döküyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp, ocağı da en kısık dereceye getirerek tam 2 saat pişiriyoruz (Ara sıra suyunu kontrol edip az az su takviyesi yapabiliriz.)
Sonucu anlatamıycam, yaşamanız lazım:)Afiyet Olsun.
Bayilirim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilcetvellemi ölçtün bunları ne kadar düzgün görünüyorlar tadıda güzeldir eminim.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM EMİNİM GÜZEL OLMUŞTUR AMA BEN ASLA YİYEMEM LAHANA SARMASINI KOKUYOR.((((
YanıtlaSilben de yaprak sarmasından daha çok severim lahana sarmasını. harika olmuş canım. ellerine sağlık. ben tabağı olduğu gibi alıp gidiyorum. nasılsa sende bir tencere daha vardır. :)))
YanıtlaSilUY UY ELLERİNE SAĞLIK İLKEZ DENENMIŞ LEZZETİNDEN YENMEZ O YAV İLKLER HEP LEZZETLİ OLURMUŞ.SEVGİLER
YanıtlaSillahana sarması
YanıtlaSilbayılırım
yemeye başladığım zaman kimse beni tutamaz öyle 3-5 tane kesmez beni
ve sizinkiler çok güzel görünüyorlar
o tabağı bana verirmisiniz ? :)
iyi hafta sonları
Ya annem çok güzel yapar evlenmeden önce (5 ay) bende yapıyordum onunla beraber ama gecenlerde yapmaya çalıştım olmadı saramadım bende kabuska yaptım :D
YanıtlaSilbu arada yorumunuz için teşekkür ederim inşallah sizde osmanlıca öğrenmeye başlarsınız :)
lahana sarmasını çok severim ve en kısa zamanda senin tarifinide deneyeceğim:)
YanıtlaSilçoook güzel bir blg yapmışsın buarada kutlarım takipcin olacağım:)
kalem gibi ne güzel sarmışsın canım ellerine sağlık
YanıtlaSil:))
YanıtlaSilçok teşekkürler yorumun için.
doğru söylüyorsun pek yemek yapan bir tip gibi durmuyorum ama tarif yardımı+hayalgücümle birşeyler denemeye çalışıyorum:) yemek yapmak çok rahatlatıyor. tariflerini takip edeceğim, sevgiler
merhaba arkadasım,akdenızden kucak dolusu sevgıler
YanıtlaSilMerhabaa;
YanıtlaSilfotoğrafı görünce zaten direk ekrandan elimi uzatıp bir iki tane almak istedim:):)ellerinize sağlık.eskiden ben hiç sevmezdim lahana dolmasını ama şimdi seviyorum. zaten son yıllarda eski sevmediklerim çok sevdiklerim oluverdi.lahana bulursam burada ben de yapmayı deneyeyim bari.iki gün önce konservesini almıştık canımız istemişti.siz bizim için de yiyin afiyetle..sevgileer
bacım sen bunları makineylemi sardın kız
YanıtlaSilellerine sağlık ha
harikasın.öptümmmmmmmmm