Hamur işlerinden kaçmaya çalışsam da onlar beni zorla buluyor :)))
Annem semt pazarındaki yufkacıda tazecik yufkaları görünce sahurda, iftarda gözleme , börek yapıyım diye yufka almış :((( Suç bende mi şimdi.... :))
Bu yufkaları en hafif nasıl değerlendiririm diye düşünürken aklıma sosyete mantısının bir değişiği kolay tepsi mantısı geldi, iftara yapıyım dedim, iyi de yapmışım sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile nefisti...
Bu mantıyı çay sofralarınızda ya da davet sofralarınızda bir çeşit olarak mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Mantımızın pişmş halinin resmi ne yazık ki yok :(( Çünkü iftara ancak yetişmişti ve takdir edersiniz ki o anda eşime dur yemeyelim de bir fotoğrafını çekiyim diyemezdim :))))
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 150 gr kadar kıyma
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet küçük kuru soğan
- Tuz, karabier, pul biber
- 1 kase yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı pul biber
İlk olarak kıyma , ince kıyılmış kuru soğan ve maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle çiğden bir iç hazırlıyoruz.
Yufkalarımızı ortadan ikiye keserek 4 adet yarım yufka elde ediyoruz, her bir yufkanın geniş kısmına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup sıkıca sarıyoruz. Ardından ikişer santimlik aralıklarka keserek iç kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 der. fırında kızarana kadar pişiryoruz.
Daha sonra tabaklara servis yaparak üzerinden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ve tereyağda yakılmış pul biber sosunu gezdirerek sunuyoruz.
(İsterseniz tepsinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra tabaklara paylaştırmadan tepsinini üzerine de sarımsaklı yoğurt ve tereyağ sosunu gezdirerek sunabilirsiniz.)
Afiyet Olsun.
Ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur. Eşim Kayserili olduğundan bende kayınvalide kontenjanından faydalanıyorum şimdilik ;)
YanıtlaSilOhhh ne güzel, siz hakikisini diyorsunuz benim gibi temellerde dolayına kaçıyor , Afiyetle... :)
SilOhhh ne güzel, siz hakikisini diyorsunuz benim gibi temellerde dolayına kaçıyor , Afiyetle... :)
SilKıyma iyi pişiyor mu çiğden
YanıtlaSilEvet Sedef Toros , hatta yufkası kızarmadan daha kıymalar pişmiş oluyor.
Sil