28 Ocak 2015 Çarşamba

Tarçınlı & Zencefilli Türk Kahvesi



Son senelerde gerek Türk Kahvesinde ve gerekse diğer kahve çeşitlerinde aroma ilavesi moda oldu :)  Damla sakızlı, Vanilyalı, Kakuleli... vb. bir çok aromalı baharat ilavesiyle kahvelerin lezzeti zenginleştirilmeye çalışılıyor... güzel de oluyor... değişiklik iyidir :)))

Ben sıkı bir Türk Kahvesi dostu olarak genel tercihim orta şekerli Sade Türk Kahvesinden yanadır:) Ancak bazen ben de değişiklik yaparım o zaman da Osmanlı Mutfağında sıkça kullanılan baharatlarımızdan, kokusu ve tadıyla huzur ve sıcaklık hissi uyandıran Zencefil ve Tarçın ikilisini tercih ederim.

Not: Fincanlar babamın hediyesi :) '' yemek sayfanda fotoğraf çekerken kullanırsın diye aldım'' dedi verirken yani benim için değil sizler için almış :))) görüyorsunuz sizin için maaile çalışıyoruz :)))))


Malzemeler: ( 1 Kişilik )

  • 1 çay kaşığı Türk Kahvesi ( tepeleme )
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 fincan soğuk su
Yapılışı:

İlk olarak kahve, şeker, zencefil ve tarçınımızı kuru olarak karıştıralım ardından 1 fincan soğuk suyumuzu ilave ederek tekrar karıştırıp ocağa alalım. Kaynamasına yakın bir kez daha karıştırıp köpürünce fincanımıza önce köpüğünü ardından da ısıtarak kalan kahvemizi döküp afiyetle yudumluyoruz :)

Kahve en güzel yâr ile... anne ile... ya da sevilen bir dostla içilir :) Ama eğer yanlız içiyorsanız lokum size iyi bir arkadaş olur, benden söylemesi Afiyet Ola...


1 yorum:

  1. bu hayatta alışamayacağım dediğim tek şey kahve ve tarçın. kahvenin kokusuna bayılıyorum ama içmeye geldimi yok.. sonra türk kahvesine bir alıştım ve çok sevdim. ama tarçının kokusu bile kötü geliyor :(
    sadece zencefille nasıl olur acaba...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))