16 Aralık 2013 Pazartesi

Kış Çayı

Kışın soğuk havalarda zaman zaman soğuk algınlığı durumları olabiliryor. Çok şiddetli olmayan vakalarda, fazla ilerlemeden vitamin takviyesi ( meyve - sebze ) ve içimi ısıtacak bitki karışımlarıyla bu durumu atlatırım.

Aslında herkesin kendine göre bir Kış Çayı tarifi vardır. Çoğu zaman ıhlamur demlesem de bazen çok sevdiğim zencefil ve tarçın karışımını tercih ederim. Bu karışımın zencefilin ısıtıcı etkisi ve tarçının rahatlatıcı aroması sayesinde bana iyi geldiğini düşünüyorum.

Benim kış çayım şöyle:)

Malzemeler:
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1,5 bardak kaynar su
 Yapılışı:

Kaynar sıcak suyun içine tarçın, zencefil ve zerdeçal ilave edilerek 5 dak. bekletilir ve süzülerek bal ilavesiyle içilir.

Afiyet & Şifa Olsun.


2 yorum:

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))