Yazın kurutulan dometeslerin nefis bir aroması ve tadı oluyor. Büyük çoğunluğunu salata olarak tükettim ancak, bu nefis lezzeti mutlaka tavuğun içinde de denemeliydim..... uyumu önceden kestirmiştim ve yanılmadım sonuç hakiraydı.
Özellikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğüsü
- 1 kase kuru domates
- 5 -6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- tuz
- sıvı yağ
Yapılışı:
İlk olarak kuru domatesleri kaynamakta olan suyun içinde yumuşayana kadar haşlıyor ve süzüyoruz. Sonra içine tuz, rendelenmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağı ilave ederek karıştırıyoruz.
Sonra tavuk göğüslerini ortasından yararak açıyor ve inceltiyoruz. Açılmış tavuk göğsünün yarısına kuru domates harcından dolduruyor ve diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarından bir iki kürdanla tutturuyoruz. Daha sonra kızgın sıvı yağda çok kısık ateşte önlü arkalı çevirerek kızarana kadar pişiriyoruz. (Pişmesine yakın üzerine kekik serpebiliriz.)
Yanında arzuya göre mouse patates ve soğan söğüşü eşliğinde servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.
HARİKA BİR TAVUK MÖNÜSÜ.ÇOK DEĞİŞİK HİÇ DENEMEMİŞTİM.KURU DOMATESİ DE HİÇ KULANMADIM.GENELLİKLE NORMAL DOMATES VE DİPFİRİZE ATTIĞIM DOMATESLERİ KULLANIRIM.ELİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilkuru domatesin o nefis aroması ve tavuk harika olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilşu kenardaki patatesler çok cici olmuş
sabah sabah bu yapılmaz ki ama aşkolsun :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Harika domates ve sarmısak zaten inanılmaz bir lezzet vermiştir. Görüntü de bir o kadar mükemmel. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilHarika bir sunum,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilya ben kuru domates yapmayı çok sitiyorum ama istambulda olmuyormus...
YanıtlaSilTarif enfes yaa ellerine sağlık...
Öpüyorum seni
Nefis görünüyor, ellerine saglik. Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum.
YanıtlaSilSA.Enfes bir tarif afiyet olsun.sevgiler.A.E.O.
YanıtlaSilManzara harika .eline sağlık...
YanıtlaSilmmm mis mis kokusunu aldım da geldim canım eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık..lezzetli bir menü
YanıtlaSilbuketçim görüntü şahane ,eminim lezetide bir o kadar güzeldir.görüşmek üzere.kekcafe.blogspot.com
YanıtlaSilSÜPER.... ötesi :))
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. Sunum da bi harika. Minik fareleri çok beğendim. Kuru domatesi bende kullanıyorum. Memlekette kendi bahçemizden toplayıp kurutuyorum. Kışın da bol bol kullanıyorum. En güzeli. Kışın asla pazardan domates vs. almam. Eminim çok lezzetli bir tavuk olmuştur. Mis gibi yaz kokmuştur. Görüşmek üzere...
YanıtlaSiltavuk harikada benbir turlu icni nasil doldurmam gerektigini algilayamadim
YanıtlaSiltavuk super gorunuyorda ben bir turlu algiliyamadim icini nasil kesip doldurmam gerektigini yardimci olursaniz sevinirim
YanıtlaSiltavuğun göğüs kısmını olup enlemesine ortadan ikiye yarıyoruz ve geniş bir parça elde ediyoruz.Bu parçanın bir bölümümne harç doldurup diğer kısmıda onun üzerine kapatıp kürdanla sabitliyoruz.
YanıtlaSil