2 Mart 2009 Pazartesi

Kuru Domatesli Tavuk Dolması



Yazın kurutulan dometeslerin nefis bir aroması ve tadı oluyor. Büyük çoğunluğunu salata olarak tükettim ancak, bu nefis lezzeti mutlaka tavuğun içinde de denemeliydim..... uyumu önceden kestirmiştim ve yanılmadım sonuç hakiraydı.

Özellikle tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 1 kase kuru domates
  • 5 -6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz
  • sıvı yağ

Yapılışı:

İlk olarak kuru domatesleri kaynamakta olan suyun içinde yumuşayana kadar haşlıyor ve süzüyoruz. Sonra içine tuz, rendelenmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağı ilave ederek karıştırıyoruz.

Sonra tavuk göğüslerini ortasından yararak açıyor ve inceltiyoruz. Açılmış tavuk göğsünün yarısına kuru domates harcından dolduruyor ve diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarından bir iki kürdanla tutturuyoruz. Daha sonra kızgın sıvı yağda çok kısık ateşte önlü arkalı çevirerek kızarana kadar pişiriyoruz. (Pişmesine yakın üzerine kekik serpebiliriz.)

Yanında arzuya göre mouse patates ve soğan söğüşü eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.


17 yorum:

  1. HARİKA BİR TAVUK MÖNÜSÜ.ÇOK DEĞİŞİK HİÇ DENEMEMİŞTİM.KURU DOMATESİ DE HİÇ KULANMADIM.GENELLİKLE NORMAL DOMATES VE DİPFİRİZE ATTIĞIM DOMATESLERİ KULLANIRIM.ELİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  2. kuru domatesin o nefis aroması ve tavuk harika olmuş ellerine sağlık
    şu kenardaki patatesler çok cici olmuş

    YanıtlaSil
  3. sabah sabah bu yapılmaz ki ama aşkolsun :)

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Harika domates ve sarmısak zaten inanılmaz bir lezzet vermiştir. Görüntü de bir o kadar mükemmel. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir sunum,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. ya ben kuru domates yapmayı çok sitiyorum ama istambulda olmuyormus...
    Tarif enfes yaa ellerine sağlık...
    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. SA.Enfes bir tarif afiyet olsun.sevgiler.A.E.O.

    YanıtlaSil
  9. Manzara harika .eline sağlık...

    YanıtlaSil
  10. mmm mis mis kokusunu aldım da geldim canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık..lezzetli bir menü

    YanıtlaSil
  12. buketçim görüntü şahane ,eminim lezetide bir o kadar güzeldir.görüşmek üzere.kekcafe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. Sunum da bi harika. Minik fareleri çok beğendim. Kuru domatesi bende kullanıyorum. Memlekette kendi bahçemizden toplayıp kurutuyorum. Kışın da bol bol kullanıyorum. En güzeli. Kışın asla pazardan domates vs. almam. Eminim çok lezzetli bir tavuk olmuştur. Mis gibi yaz kokmuştur. Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  14. tavuk harikada benbir turlu icni nasil doldurmam gerektigini algilayamadim

    YanıtlaSil
  15. tavuk super gorunuyorda ben bir turlu algiliyamadim icini nasil kesip doldurmam gerektigini yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  16. tavuğun göğüs kısmını olup enlemesine ortadan ikiye yarıyoruz ve geniş bir parça elde ediyoruz.Bu parçanın bir bölümümne harç doldurup diğer kısmıda onun üzerine kapatıp kürdanla sabitliyoruz.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))