Malzemeler:
- 1/2 kg biftek
- 1/2 kg mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Sıvı yağ
İlk olarak mantarların sadece baş kısımlarını yıkıyor ve kararmasını için limon suyu damlatılmış suda 10 dak. haşlıyoruz.
Ardından da mantarlarla uyum sağlaması için bifteklerimizi biraz küçültüyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Sonra haşladığımız mantarları dörde bölüyor ve bifteklerle beraber biraz daha kavurduktan sonra halka halka doğradığımız kızmızı biberlerimizi de ilave ederek biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyor ve en son haşlanmış mısır, tuz, kekik, pul biberimizi ilave ederek karıştırıyoruz 5 dak. da bu şekilde piştikten sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun.
mantarı çok severim nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilİşte süper ötesi bir yemek daha. İçindeki herşey birbirini tamamlıyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor! Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor,elleriniz dert görmesin.Sevgiler
YanıtlaSilmantarı çok severim eline sağlık canım
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Bu arada aşağıdaki tabakta patatessin sunumunu çok beğendim, çok şık olmuş. Sevgiler...
YanıtlaSilenfes olmus, hemde misirli hmmmm.... ellerine saglik. sevgiler...
YanıtlaSilfelaket olmuş...:)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil