3 Mart 2009 Salı

Mantarlı Biftek


Malzemeler:

  • 1/2 kg biftek
  • 1/2 kg mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

İlk olarak mantarların sadece baş kısımlarını yıkıyor ve kararmasını için limon suyu damlatılmış suda 10 dak. haşlıyoruz.

Ardından da mantarlarla uyum sağlaması için bifteklerimizi biraz küçültüyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Sonra haşladığımız mantarları dörde bölüyor ve bifteklerle beraber biraz daha kavurduktan sonra halka halka doğradığımız kızmızı biberlerimizi de ilave ederek biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyor ve en son haşlanmış mısır, tuz, kekik, pul biberimizi ilave ederek karıştırıyoruz 5 dak. da bu şekilde piştikten sonra yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun.

10 yorum:

  1. mantarı çok severim nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  3. İşte süper ötesi bir yemek daha. İçindeki herşey birbirini tamamlıyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis görünüyor,elleriniz dert görmesin.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. mantarı çok severim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyor. Bu arada aşağıdaki tabakta patatessin sunumunu çok beğendim, çok şık olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. enfes olmus, hemde misirli hmmmm.... ellerine saglik. sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. felaket olmuş...:)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))