23 Ekim 2013 Çarşamba

Kuru Milföy Tatlısı ( Çok Pratik Tatlı )


Sizlerle dünyanın ennnnnn pratik tatlısını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum :)))

Bu tatlıyı ben uydurdum :)
Hani ennn pratik gözleme yapmıştım ya.... şimdi de onun tatlısını yaptım.

Nefis bişey... hastası olduk :) Hergün yapsam hergün yiycez yani o kadar :)

Malzemeler:
  • Milföy hamuru ( istenilen sayıda )
  • Sıvıyağ ( İstenmezse kullanılmayabilir )
  • 1 -2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:


Derin dondurucudan çıkarılarak bir süre çözdürülen milföy hamurları 2 üçgen parça olacak şekilde kesilir ve herbir parça, ısıtılmış teflon tavada, sıvıyağ ile hafif yağlanarak ( yağ sürülmeyedebilir ama ben hafif yağlıyorum ) önlü arkalı kısık ateşte pişirilir. 

Ocaktan alınarak ilk sıcaklığı geçen kızarmış milföylerin üzerine pudra şekeri serpilerek çay ya da kahve eşliğinde servise sunulur.  Bu kadar. :) 



Afiyet Olsun.




2 yorum:

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))