Bizim evde soslar, ezmeler, mezeler, salatalar favori yiyeceklerdir.
Hani yemek yapmasam da bu tür şeyleri yapıp güzel bir yöresel ekmekle koysam sofraya siler süpürür kalkarız :)
Geçen akşam ( hatta gece diyebilirim ) ne yesem ki diye dolabı açınca domateslerin biraz fazlaca olduğunu, çürümeden birşeyler yapmam gerektiğini düşünüp kahvaltı için acılı bir domates sos yapıyım dedim :)
Malzemeler:
- 5 adet domates
- 5 -6 adet cin biber
- 5 -6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Zeytinyağ
- Tuz, pul biber, isot
Yapılışı:
Cin biberler parmak parmak dilimlenerek zeytinyağda hafif sotlenir. Ardından rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak ve biber salçası ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
En son tuz ve isteğe göre baharatlar ilave edilerek karıştırılıp ocaktan alınır ve soğuduktan sonra saklama kabında buzdolabına konabilir. Kahvaltıda soğuk olarak ikram edilebilir.( Tabii ki isterseniz sıcak da yiyebilirsiniz :) )
Not : Bu sos kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp yenebileceği gibi kızartmaların üzerine de çok yakışıyor. Ayrıca pişirir pişirmez sıcak olarak kavonoza doldurulup kapağı kapatılıp ters çevrilirerek kışlık konserve olarak da uzun süre saklanabilir.
Afiyet Olsun.
Muhteşem görünüyor,sıcak pidemi kaptım geliyorum..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBu sos tam bizim ev halkı için eline sağlık...Babacığının börek tarifini denedim şimdi sıra sosta paylaşımın için teşekkürler...
YanıtlaSilBu lezzete bayılıyorum, tam şimdi havalarda soğumaya başlamışken, kahvaltıları şenlendirmek için çok güzel alternatif. Sevgiler
YanıtlaSilacı yiyemiyorum bende tatlısından yapsam olur herhalde çok güzel duruyor ekmekle nede güzel olur eline sağlık canım
YanıtlaSilbenimki tatlı olsun ama canım :,)
YanıtlaSilellerine sağlık..,hayırlı cumalar..