28 Eylül 2013 Cumartesi

Nohutlu Mantı Çorbası


İsterseniz çorba isterseniz yemek niyetine yenebilecek, hem doyurucu hem de lezzetli  sıcak bir lezzet arıyorsanız , buldunuz demektir :) 
Özellikle de misafiriniz gelecekse , şöyleee gösterişli ve geleneksel bir lezzetle başlangıç yapmak istiyorsanız mantıyı bu haliyle ikram etmenizi tavsiye ederim.

Bu çorba Adana'da 'Yüksük Çorbası' olarak bilinir ve özellikle düğünlerin olmazsa olmaz ikramıdır, benim memleketimde de ( Orta Anadolu ) nohutsuz olarak Mantı Çorbası şeklinde yapılır. Ben ikisini de çok severim.

Malzemeler:
  • 300 gr. mantı ( ben hazır Kayseri Mantısı aldım :) )
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 lt tavuk suyu + normal su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, pul biber, kuru nane
  • Tereyağ
Yapılışı:

Tavuk suyu ve normal su derin bir tencereye alınarak yeteri kadar tuz ilavesiyle ( damak tadına göre ) kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca mantılar ilave edilerek haşlanır. Mantılar yumuşayınca haşlanmış nohut ilave edilir. 

Diğer taraftan bir tavada tereyağ eritilir, salça ilave edilerek kavrulur, üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane ve pul biber eklenerek nanenin mis kokusu çıkana kadar kavrularak ocaktan alınır ve sıcak sıcak kaynamakta olan mantılara ilave edilerek karıştırılır, birlikte 5 dak. daha kaynatılarak ocaktan alınır.


Afiyet olsun.



7 yorum:

  1. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
  2. bizim orda kayseridede aynen nohutsuz çorbası yapılır ve çok sevilir.ellerinize sağlık..Nasıl canım çekti anlatamam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben de çok seviyorum hem doyurucu hem de lezzetli, canınız çektiyse buyrun bu tabak size olsun :))

      Sil
  3. hımmmm harika... hem yemeğe hem de fotoğrafa bayıldım. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
    mutlu haftalar dilerim.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))