11 Haziran 2013 Salı

İstiridye Mantarı Sote


Aslında İstiridye Mantarını bir kaç senedir market raflarında görüyordum da şekli bir değişik geldiğinden :) cesaret edip de almamıştım. Ne de olsa mantar bu dikkatli olmak lazım :)
Ama en sonunda duramadım bir de ben deneyim dedim
Tadına bakınca anladım ki... geç kalmışım... çok üzüldüm :( keşke şimdiye kadar hep alsaydım , yeseydim :)

Henüz denemeyenler varsa, tavsiyemdir, aromasıyla tadıyla çok güzel bir lezzet.

Malzemeler:
  • 1 pkt İstiridye mantarı
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet iri domates
  • Zeytinyağ
  • Tuz, kekik
Yapılışı:

Yıkayıp jülyen ( uzun, parmak şeklinde ) doğradığımız mantarlar zeytinyağda suyunu salıp çekinceye dek sotelenir. Suyunu çekince yine jülyen doğradığımız sivri biberker ilave edilerek hafif kavrulur. Ardından kabuklarını soyup ince uzun dilimlediğimiz domatesler eklenerek kapağı kapalı olarak bir süre pişirilir. Hafif sulu kalacak şekildeyken tuz ve kekik ilavesiyle karıştırılarak ocaktan alınır.

Afiyet Olsun.



1 yorum:

  1. gerçekten çok leziz bir mantardır hemde çok faydalı ben çok severim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))