4 Eylül 2012 Salı

TAVUK CİĞERİ



Tavuk ciğerini hem lezzetli hem de ekonomik olduğu için çok severim :)
 
Bazıları ucuz diye beğenmez... hatta hiç hesaba almayıp hayatında tadına bakmayanlar bile vardır... ama bence bilsinler ki çok şey kaçırıyorlar :)
 
Ben sık sık yaparım Lezzethanemde.
 
Hatta bazen pazar kahvaltısında bile yaparım, eşim önce ' kahvaltıda ciğer mi yiycez? ' diye garip bişeymiş gibi sorar sonra bir bakarım ki ekmeğiyle tabağı silip süpürmüş :)
 




Malzemeler:
  • 500 gr. tavuk ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır ( isteğe bağlı )
  • Sıvıyağ
  • Tuz, kekik, pul biber
Yapılışı:

Tavuk ciğerleri ( ve beraberinde paketten çıkan o minicik  yürekler ) kuşbaşı doğranıp güzelce yıkanır. Ardından ısıtılmış teflon tavaya yağsız olarak alınarak suyunu salıp çekinceye kadar yüksek ateşte pişirilir. 
 
Suyunu çekince yeteri kadar sıvıyağ, yarım halka doğranmış kuru soğan ve ince dilimlenmiş çarliston biberler ilave edilerek kısık ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle kapağı kapalı olarak pişirilir.
 
Tüm malzemelerimiz kızarınca haşlanmış mısır ( ben konserve kullandım ), tuz ve diğer baharatlar ekelenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
 
Servise sunarken yanında dilimlenmş domates ,taze soğan ve ayran eşliğinde ikram etmeyi unutmayın :)
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))