2 Eylül 2012 Pazar

PİYAZ ( FASULYE PİYAZI )

Piyaz en sevdiğim salata çeşitlerindendir, özellikle de Köftenin hele de İnegöl Köftenin yanında asla hayır diyemem.
Yumuşacık fasulyenin, soğan ve sirkenin mükemmel uyumu ile ortaya çıkan bu nefis lezzeti sizlerin de denemenizi tavsiye ederim..


Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydonoz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz, pul biber, sumak
  • Zeytinyağ

Yapılışı:

Ben kuru fasulyeleri sabahtan ıslatıp, bir süre bekledikten sonra düdüklüde haşladım ama siz hazır konserve de kullanabilirsiniz.

Kuru soğan yarım halkalar halinde piyazlık doğranır, maydonozlar kıyılır ve haşlanmış fasulyelerle birlikte bir kaseye alınır. Üzerine limon suyu, sirke, tuz, zeytinyağ, sumak ve pul biber ilave edilerek karıştırlır ve sosunu çekmesi için bir süre bekletilir.

Servis tabağına alınarak arzuya göre domates dilimleri ve biberiye turşusu ile süslenerek soğuk bir şekilde servise sunulur.

Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 
 

4 yorum:

  1. merhabalar .ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim her zaman beklerim.. sayfanız çok güzel emeklerinize sağlık.. selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, canım çekti:))

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır piyaz yemiyordum...
    bak hatırlattığın iyi oldu....
    ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))